Regenpijp die uitkomt op/in grond van buren

1 reactie

Eerst hadden wij voor ons huis een sloot lopen. Toen hebben we een beschoeiing laten plaatsen. Waardoor de helft van de sloot nu grond is geworden. En is er nog steeds een helft sloot.
Voordat de beschoeiing er was, was er al een regenpijp die uit kwam op de sloot. Toen de beschoeiing is geplaatst hebben we de regenpijp verlengd en kwam de pijp weer uit op de sloot.
Die er toen nog was. Doordat het Hoogheemraadschap moeilijk ging lopen doen, hebben we water terug gekocht zodat de andere helft (die nog sloot was en van de buren) ook gedempt mocht worden. Toen het nog sloot was hebben andere mensen het perceel naast ons gekocht. En ook weer later de sloot gedempt omdat ze dat van ons hadden gehoord.
Nu ligt onze uitgang van de regenpijp in de grond. We hadden eerst de toezegging dat we gezamelijk de pijp naar een andere sloot zouden gaan brengen. En nu doet hij dat niet meer en is heel vervelend aan het doen.

Wat zijn onze rechten in deze. Moet de buurman nou wel een aansluiting maken naar een sloot of moeten we dit zelf oplossen?

woensdag 19 november 2014