regenwater buren over ons dak

4 reacties

hallo,

2 jaar geleden ons huis gekocht en vorig jaar een uitbouw geplaatst.
onze buren hadden al een uitbouw en hebben destijds hun regenpijp en afvoer aan de zijkant van de uitbouw geplaatst en deze hier aangesloten op de al bestaande afvoerpijp die van boven komt. deze regenpijp loopt deels op de erfscheiding deels op ons terrein.
toen ook wij gingen uitbouwen kwam deze afvoer te vervallen. de regenpijp van boven loopt via onze platte dak af naar de afvoer aan de voorkant van onze uitbouw.
dit van de buren is komen te vervallen. als noodoplossing (de buren gingen vlak na het starten van de bouw voor 6 maanden op vakantie) hebben wij een deel van het tussenschot tussen de daken door de aannemer laten weghalen zodat hun regenwater via ons dak weg kan lopen. dit was een tijdelijke oplossing.
wij hebben aangegeven dat dit een tijdelijke oplossing was en dat hun wel een eigen afvoer zouden moeten regelen. tot op heden is dit niet gebeurt.
wij willen graag het tussenschot weer dicht hebben aangezien bij hevige regenval de regenpijp de hoeveelheid water van beide daken niet aan lijkt te kunnen.
echter de buren vinden dat wij voor deze kosten op moeten draaien.
wij zouden het eerlijk vinden om het fifty fifty te doen aangezien hun afvoer op onze grond liep en wij liever ook een andere oplossing hadden getroffen maar dit niet mogelijk was toen hun op vakantie waren.
wij hebben net zoveel recht om uit te bouwen als hun toen die tijd, maar hoe zit het nu met verantwoording voor de regenpijpen?

donderdag 16 augustus 2012