Schadeclaim, buren, wat betreft tuinschutting

4 reacties

Tussen mijn tuin en die van de buren, staat een schutting. Deze "schutting" is 45 jaar oud, 1 meter hoog en 4 en een halve meter breed.
Het was geen aanzien en heb vorig jaar mijn kant, wit gemaakt. Daarna bleek, dat het aan de kant van de buren was doorgelekt.
Buurman kwam aan de deur, het leek wel alsof er iets tragisch was gebeurd en maakte er nogal ophef over....Okee, ik ben gaan kijken en bood aan het over te schilderen, (kwestie van een fles peut, een schuurpapiertje en een likje verf (groen).
Toen dacht ik even na, want ik gunde het hem eigenlijk niet, dat ik als vrouw me nog een beetje voor hem ging uitsloven, dat had hij wel leuk gevonden.
Ik zei ik bel mn verzekering wel (WA), enfin een paar fotoos gemaakt en opgestuurd.
Toen heeft hij achter mijn rug om, een hele hoge schadeclaim ingedient, via zn zoon (aaannemer) of een schilder met een superhoog uurloon en deze naar mijn verzekering opgestuurd.
Twee maanden later kreeg ik bericht van de verzekeringmaatschappij, dat m mijnheer 830 euro, was uitgekeerd!!
Ik heb toen 2 weken gewacht, om te kijken of ik nog wat van hem hoorde, dat het in orde was ofzo, maar nee hoor helemaal niets!
Toen ben ik zelf maar even gaan aanbellen, met de vraaag of hij het geld had ontvangen; Ja hoor, het was helemaal op de rekening en wilde gauw de deur voor mn neus dichtdoen. Ik zei: en dat gaat zo maar, zonder bedankje of de vraag of ik nog kosten heb gemaakt? Ik kreeg geen respons.
Daarna heb ik buurtbemiddeling ingeschakelt, die gaven mij in principe gelijk, later met hem erbij; zeiden zij, dat de verzekering bepaalt en dat ik het moest laten rusten, Hij ging volgens zijn zeggen nieuwe schuttingen plaatsen, welke je al kan kopen voor 15 euro per stuk, van 1.80 bij 1.80 m, ik vroeg wanneer dan?
ja...als het lekker weer wordt, was het antwoord. U snapt het al, hij gaat helemaal niets doen, is 840 euro rijker, leuke tripjes maken met zijn vriendin en laat het zo. Aan de andere kant bezien wil ik helemaal geen andere tuinschutting, want ik wil het wit hebben en mn planten staan er tegenaan.
Maar nu voelt die buurman, waar ik dagelijks mee geconfronteerd wordt in de tuin en bij de auto, zich een hele vent en is mij voordurend aan het pesten, zo van: Ik ben jou lekker heeelemaaal de baas, hard stampen op de trap, rare dingen zeggen, bij de parkeerplaats enz. zo dat ik het net kan horen.
Ik had de AVR gebeld met de vraag, of ze niet alsnog een expert konden sturen, omdat de claim veel te hoog was, maar dat kon niet, want hij had het geld al ontvangen en zei: dat ik in de maling was genomen en de AVR, was opgelicht.
Ik ben heel boos en kan eerlijk gezegd die vent niet meer luchten of zien!!!!!
Ik woon naast hem, hij is net in de 70 , de hele dag thuis en ik ben een vrouw alleen en voel me behoorlijk uitgebuit!!!Bovendien ben ik een beschaafde vrouw van, die geen last veroorzaakt en mezelf altijd vriendelijk heb opgesteld.
Heeft U nog goede raad??
In afwachting,met vriendelijk groet,
Annemarie Visser.

woensdag 7 april 2010