Scheiding oprit, probleem met de buurman

5 reacties

Wij zitten met een probleem met een scheiding op de oprit met de buren.
Het gaat om een gezamenlijke oprit, waar maar 1 auto op past.
Wij wonen daar nu ongeveer 3 jaar en de buurman woont er 5 jaar, hij heeft een grote bus die hij tussen de huizen zet op de gezamenlijke oprit. In het begin heeft hij gevraagd of hij de bus daar neer mag zetten, en waarschijnlijk zou hij hem later op het werk zetten. Dus wij hebben tegen hem gezegd dat we het wel prima vonden, nu hebben wij allebei een motor, en is het niet fijn dat de bus er staat. Hij staat ongeveer 60 cm op ons grond, ook is onze garage te klein geworden met 2 motoren en willen we uitbouwen. En willen wij gelijk een schutting plaatsen tegen de erfafscheiding aan, dus op ons grond. De buurman heeft achter 3 meter uitgebouwd waardoor hij niet de garage in kan met een auto als wij uitbouwen. Daarom zetten we ook gelijk de schutting omdat hij later toch niet meer met een auto er in kan. En weten we zeker dat we er fatsoenlijk langskomen met een motor.
Bij ons in de straat hebben best veel woningen ook een schutting er tussen, zo kwamen wij op het idee, onze tuin wordt daardoor ook veel groter.
Volgens ons hebben wij er gewoon recht op en is er geen sprake van verjaring of recht van overpad.

Begin maart zijn we langs de buurman gegaan om de plannen voor te leggen, hij was er niet mee eens en ging er naar kijken.
Ruim paar weken niks gehoord, en ongeveer 2 weken hebben we gezegd dat we eind juni gaan beginnen met bouwen, en of hij de bus ergens anders kan neerzetten. Toen zei hij oké is goed en laat even weten wanneer je precies gaat bouwen want dan haal ik de auto uit de garage. Wij zijn dus verder gegaan met voorbereidingen, en zijn vorige week begonnen met graven voor de fundering. Nu kwam hij afgelopen donderdag aanzetten dat wij het niet zomaar mogen doen omdat het verjaard is.
En omdat we dan zijn garage blokkeren, en een gezamenlijke erfafscheiding mag je niet scheiden volgens hem.

Volgens ons klopt hier helemaal niks van en is er geen sprake van verjaring, hij heeft ons gevraagd of hij gebruik mag maken van de oprit, en waarschijnlijk heeft hij dat ook de vorige bewoners gevraagd. En het moet ook wel heel toevallig zijn dat de bewoners die voor hem waren ook een Auto of bus op de oprit plaatste zonder daar toestemming voor te vragen.
Het verjaard toch pas als er niets over gemeld wordt en na 20 jaar??

We hebben rechtsbijstand gebeld, en die vertelde ons dat de buurman bewijzen moet zien te vinden over de afgelopen 20 jaar dat de situatie hetzelfde is gebleven.

Wie heeft er nou gelijk? En wat voor bewijzen moeten dat zijn? Ik geloof niet dat er bewijzen zijn en volgens mij heeft hij geen poot om op te staan.
We zouden eventueel de oude bewoners van ons huis kunnen benaderen.
Nu ligt ons hele plan stil, en heb ik alles af kunnen blazen. Wat kunnen wij het beste doen om gelijk te krijgen en ons plan zo snel mogelijk voort te zetten?

Mvg jessica

zaterdag 24 mei 2014