schuren

4 reacties

wij hebben een vrijstaand huis met grote tuin, mijn vriend woont hier al 32 jaar, de buren ong9 jaar.
nu stonden er meter hoge coniferen in de tuin, die we 2 jaar geleden hebben verwijderd. wat nog al een gezeur van de buren bracht.
ineens hadden ze wateroverlast (dode confiferen hadden we en onze tuin ligt zelfs lager) en zo kan ik nog wel even door gaan.
we kwamen tot de ondekking dat ze een grote schuur hadden neergezet tegen de coniferen aan (waren aan die kant meterhoog weg gesnoeid)
de coniferen stonden in onze tuin, de schuur dus ook voor zeker 20 cm(of meer) achterin hun tuin staatn 2 stenen garage, daarvan wist mijn vriend dat de vorige buurmand die al een stuk op hun erfscheiding had gebouws, dat staat er al meer dan 20jr die kunnen ook niet zo verplaats worden.

ook hebben de buren een put gemaakt die voor de helft bij ons lig en voor de helft bij hun, die zouden ze dicht gooien tot op heden niet gedaan.
en wij mochten niet zonder toestemming een nieuwe schutting plaatsen, we komen thuis van het werk en hebben hun een neiuwe geplaatst, maar wel een heel stuk onze tuin in. der valt met hun niet te praten, hun vinden dat het hun grond is.

nu weet ik dat ik het kan laten op meten, maar 750 euro vind ik wel een hoop geld.
stel het klopt dat het onze tuin is, wat kan ik dan van de buren eisen??
dat de schutting op hun grond wordt gezet??? wij hebben liever een stevigere schutting
dat ze de houten schuur verplaatsen??
dat ze de put dichtgooien of verplaatsen??

nu hoorde ik van een vriendin dat we dat geld van hun terug kunnen eisen(750 euro) klopt dat?

ik wil graag alles zeker weten en zwart op wit hebben voordat ik van alles ga roepen en eisen. contact tussen de buren is erg slecht.

woensdag 23 juni 2010