schutting...

1 reactie

Ik heb vandaag de schutting die op de erfgrens staat eens bekeken. BIj inspectie bleek dat het ding zo rot is als mogelijk. SChutting op de erfgrens. Tegen de schutting hebben de buren geimpregneerde houten schuttingdelen geschroefd die inmiddels gingen verhangen. Daarnaast duwde een deel van de rotte schutting tegen de hemelwaterafvoer van mijn garage. Die HWA loopt op de erfscheiding.

Omdat overleg met de buren zeer moeizaam gaat heb ik nu de rotte planken weggehaald en op mijn eigen erf een nieuwe schutting gemaakt, keurig binnen de wettelijke grenzen. De schutting staat ca 10 cm van de erfscheiding

vragen:

1. Is die 10 cam voldoende afstand?
2. Mocht ik wel de rotte delen weghalen? (de buurman kon dit zeker niet zonder mijn erf te betreden. Zijn schutting hing en hangt los, ik heb hem aangeboden die ana mijn nieuwe schuttingpalen vast te maken)

De buurman beweert nu dat zijn schutting nu pas is gaan doorhangen, maw dat dit mijn schuld is.

Dit is niet waar, ik heb delen van de schutting bewaard om aan te kunnen tonen dat het vreselijk verrot was. Ik heb de Hemelwaterafvoer hersteld en over mijn erf laten lopen.

3. Kan de buurman eisen dat iets/iemand de schutting van hem op mijn kosten herstelt?

Ik kan eenvoudig de nieuwe schuttingpaal iets opdikken met een vullat, zodat hij (en desnoods ikzelf vanaf mijn eigen erf) de schutting vast kan zetten aan mijn paal.

4. MOet ik dit doen, of gewoon afwachten wat zijn reactie is op mijn aanbod?

Een wat gestresste klusser.....

zaterdag 10 maart 2012