Schutting op eigen grond aan straatkant

4 reacties

Wij zijn een jong stel dat voor het eerst een woning gekocht heeft. Wegens klachten van de buren over de bestaande afscheiding (een buksus haag) hebben wij deze verwijderd en een schutting van 1,80 meter geplaatst. Onze tuin ligt aan de straatzijde en grenst aan een kruispunt (dit allen binnen een woonwijk met doodlopende straten). Nu hebben wij van de gemeente een melding gekregen dat wij hier een vergunning voor aan hadden moeten vragen. Dit hebben wij alsnog gedaan.

Wij hebben hierop bericht gekregen dat aan de achterzijde van de tuin (aan het wegkruispunt) de schutting weg moeten halen omdat het deel van de grond niet voor bebouwing bedoeld is. De gemeente liet weten hiervan af te willen zien als wij kunnen aantonen dat dit stuk grond ons bezit is. Dit hebben wij gedaan middels kadaster tekeningen.

Nu hebben wij weer een reactie gehad dat de schutting toch verplaatst moet worden, uit navraag blijk dat de klacht gekomen is van een aantal buren dat achter ons woont en waarmee al eerder problemen zijn geweest. Door goede contacten met de gemeente hebben zij ons bezwaar in mogen zien en heeft de millieucomissie besloten dat we de schutting toch moeten verplaatsen.

We hebben al meerdere malen tevergeefs geprobeerd met de bewoners te praten, echter mocht dit niet baten.

Bij de koop van het huis is niet duidelijk geweest dat wij geen erfafscheiding mochten plaatsen, uiteraard hadden we het huis anders ook nooit gekocht.

Wat kunnen we nu het beste doen? De schutting is niet te verplaatsen door een boom die dat belemmerd, bovendien zou door de verplaatsing het kruispunt niet overzichtelijker worden.

donderdag 6 september 2012