Schutting + Schuur op mijn grond

0 reacties

In 2009 heb ik dit huis gekocht.

Het kadaster is geweest om alles in te meten.

Na ongeveer 1.5 jaar heb ik een schutting laten plaatsen. Ik heb de oude vlas schutting laten verwijderen en er een mooie nette schutting laten plaatsen. Dit betreft een hout/beton schutting.

De buurman was het er toen al niet mee eens maar ik wilde zogezegd geen buurman die bij mij makkelijk achterthuis kan kijken en ik wilde een schutting die netjes was. Immers heb ik het huis + grond gekocht dus stond ik in mijn recht om dit te doen. Ik heb de buurman de oude schutting gegeven hij wilde deze graag hebben. Om coulant te zijn heb ik de schutting laten plaatsen waar de oude schutting stond. Het kadaster had daarvoor al ingemeten en gezegd dat ik nog 11.4 cm meer grond had, ik heb gezegd ik laat het zo wel even staan noteerd u het maar mochten er zich problemen voor doen dan staat het op papier. Zo gezegd zo gedaan.

Ik heb ook voor de tijd tegen de buurman gezegd, beste buurman gaarne zou ik willen dat u niks tegen mijn schutting aanzet of boort of plaatst. Nu blijkt dat de buurman een rek tegen de schutting heeft aangemaakt met een spin voor een fiets, ook had hij diverse planten/struiken vast gemaakt met tiewraps en ijzeren bevestigingen.

Planten groeien nu over mijn schutting en er door heen.

Ik heb al meerdere malen met de buurman gepraat en heb hem netjes aangeschreven en ook heb ik de woonplaatst aangeschreven waar hij de woning van huurt. Die hebben hem aangeschreven en zijn ook langs geweest. Die hebben alles bekeken en natuurlijk hij had alles verwijderd kwa bevestigingen.

Nu heb ik fotos in bezit met zelfs vandaag nog dat hij planten er tegen aan zet.

Ook staat zijn zelfgebouwde schuur een heel stuk op mijn grond ik kan mijn eigen schutting niet eens door trekken. Ik kijk tegen een lelijke muur aan van een oude schuur.

Wij hebben een zoon van 7.5 maanden oud ik wil dat hij straks kan lopen en spelen achterthuis zonder dat ik eerst alles moet snoeien en weg halen van de buurman.

Dit is het in het kort.

Mijn vragen zijn:

01) Kan ik eisen dat de buurman zijn planten 11.4 cm opschuift zodat ik geen overgroei heb en dat er niks door mijn schutting heen groeit?
02) Kan ik eisen dat hij van mijn schutting afblijft?
03) Kan ik eisen dat ik mijn schutting wil door trekken op het stuk waar nu die lelijke muur staat van de oude schutting. (zal er al best wat jaren staan die schuur)

De buurman is een vervelende man als ik in de tuin sta of boodschappen uit de auto laadt gaat hij voor de deur staan mij aan zitten te staren en als ik binnen ben gaat hij ook naar binnen. Ook gaat hij vaak in het weekend boren/timmeren of schuren terwijl hij 75 jaar is en dit door de week kan doen als wij aan het werk zijn waarom moet dit in het weekend?

Ik hoor graag van mensen die hier ervaring mee hebben of die mij op weg kunnen helpen.

Alvast bedankt.

dinsdag 11 maart 2014