schutting + schuur over erfgrens

2 reacties

Mijn nieuwe buurman gaat een uitbouw realiseren. Hij claimt dat een stuk schutting en een muur van onze schuur, die er beide al 60 jaar staan, gedeeltelijk voor een paar centimeter op zijn grond staan. Hij denkt dat hij de schutting zo, zonder mijn toestemming, mag afbreken en de muur die daarvoor in de plaats komt als zijmuur van zijn nieuwe uitbouw op de oorspronkelijke erfgrens kan zetten. Ik heb de buurman gemeld dat er sprake is van verjaring en dat hij dit niet mag doen.
Tevens denkt mijn buurman dat hij de muur van de schuur, ook zonder mijn toestemming, mag integreren in diezelfde nieuwe zijmuur. Dat betekent dan dat ik nooit meer iets aan die schuur kan veranderen o.i.d.. Tevens is er een conflict met de dakconstructie van de schuur. Het dak zou dan in zijn geheel veranderd moeten worden omdat ons dak volgens de buurman ook in de weg zit. Ik heb de buurman gemeld dat ook hier sprake is van verjaring en dat hij dit niet zonder mijn toestemming mag doen.
Mijn vraag is: heb ik gelijk en wat moet ik doen als de buurman toch gewoon die schutting afbreekt en aan de muur en dak van mijn schuur begint te werken.

maandag 22 september 2014