Schutting weg.
Op een dag kwam ik thuis en zag ik dat de schutting tussen mij en de buren weg was gehaald omdat ik het druk had verder niet bij nagedacht, volgende dag kreeg ik van mijn buurvrouw via Facebook een bericht dat hun de schutting hebben weggehaald en dat ze coniferen willen plaatsen en dat ik mee moet betalen. Echter is er mij nooit gevraagd of ik ermee akkoord ga dat de schutting weggaat en dat er wat anders word geplaatst. Ik ben niet van plan om hieraan mee te werken omdat er zonder overleg met mij zomaar de schutting uit de erfscheiding is gehaald en nieuwe plannen zijn gemaakt en heb ook niet eens geld om hieraan mee te doen. Omdat ik niet mee wil betalen laten ze het nu open staan waar ik niet blij mee ben. Heb gevraagd of ze de schutting terug willen plaatsen maar nee dat willen hun niet diezelfde nacht hebben ze de schutting in hun tuin verbrand. Heb de woning bouw gebeld want ik hoorde van een vriendin die hierin een studie volgt dat ze niet zonder overleg iets mogen weg halen en op hun kosten nieuwe moeten plaatsen. Maar de woningbouw zegt dat dat niet klopt en dat hun mogen doen en laten wat ze willen. Terwijl het toch echt op de erfscheiding stond. De schutting is trouwens niet van hun en ook niet van mij maar die stond er al toen ik en de buren hier kwamen wonen. Ook zeiden ze want hun hebben een kleine jongen dat als die in mijn tuin komt en wat kapot maakt het mijn eigen schuld is omdat ik niet wil mee betalen. Wat moet ik nu doen? Zijn trouwens dezelfde buren waarmee ik ruzie heb om de muziek, het voelt voor mij nu dat hun in bescherming worden genomen (het zijn aso's) en dat ik me stil moet houden en alles moet pikken.
Ligt eraan of het huur is (en de beide woningen van u en uw buren van dezelfde eigenaar zijn) of koop.
Indien huur: De eigenaar van beide woningen (uw huurbaas) moet hierin bemiddelen. Er is geen sprake van een erfgrens in dit geval namelijk, omdat beide percelen van dezelfde eigenaar zijn.
Indien huur maar verschillende eigenaren van percelen; u kunt naar uw huurbaas gaan en aangeven dat de buren zijn schutting verwijderd hebben en dat u zijn medewerking wenst in het zorgen dat er op hun kosten een nieuw komt.
Indien koop: De schutting was wel degelijk van u (als deze inderdaad op de erfscheiding stond) en het weghalen daarvan is vernieling. Hiervan kunt u aangifte doen en vorderen dat er een nieuwe komt, eerst door een aangetekende brief en desnoods in een civiele rechtszaak. Dat men u voor het blok zet door zelf de schutting te verwijderen en dan te vorderen dat u meebetaald kan inderdaad niet. Wacht niet te lang met de aangifte.
Huur beide van dezelfde huurvereniging.
Er is niks van bemiddeling/ overleg geweest ook niet van de woningbouw. Vandaar dat ik er pissig over ben.
Oh das balen dat er niks aangedaan kan worden ze zittrn nu namelijk elke keer in mn tuin word een *** zomer dus gewoon.
Jullie denkeb vast waarom zet je zelf niks neer? Omdat ik opt moment werkloos ben dus geld heb ik niet. En heb toen ik hier net kwam wonen al het hele stuk tussen mijn andere buren zelf moeten betalen was duur genoeg. En uiteraard de ruzie tussen ons speelt ook mee.
Ga naar juridich loket toe. !!! Dit mag niet
Jessiica,
Ik ben het helemaal eens met Ikke. Bedankt Ikke!
Ga naar het Juridisch Loket in je gemeente.
Een eerste gesprek is meestal gratis.
Misschien heeft het Juridisch Loket een voorbeeld/standaardbrief voor je,
waarmee je je buren aansprakelijk kunt stellen?
En die woningbouwvereniging die niet even duidelijkheid verstrekt?
Over hoe buren met elkaar zouden moeten omgaan?
Dat als er schuttingen op een "grens" staan, dat er dan overleg en instemming nodig is?
De woningbouwvereniging is feitelijk eigenaar van de panden.
Een eigenaar heeft een onderhouds-, informatie- en schadebeperkingsplicht volgens de wet.
Misschien kan die ook een "corrigerend" briefje krijgen van het Juridisch Loket?
Doe je best!
Een gesprekje met het Juridisch Loket?
En m.i. twee (standaard)brieven rijker?
"Good fences, make good neighbours"....
Vooral als de verhoudingen al verstoord zijn:
zorg voor een goede schutting ertussen!
Geef (fatsoenlijk) je grens aan, tot hier en niet verder.
Vooral als ze letterlijk grenzeloos (b)lijken.
Succes en hou ons op de hoogte van je vorderingen,
eline
Hulp van het Juridisch Loket is altijd gratis.
Het zou mooi zijn dat als ik de erfafscheiding niet mooi vind dat ik hem dan afbreek en door bij de buren geld te eisen een nieuwe laat zetten.
Dit kan natuurlijk niet. Ga direct naar het Juridisch Loket!
Hee Tijger!
Ik heb even gegoogeld:
Quote:
"Het Juridisch Loket geeft gratis antwoord op uw juridische vraag. Vanuit 30 vestigingen staan onze 300 juristen voor u klaar om u via de website, de telefoon of balie gratis informatie en praktische tips te geven.
Onze juristen luisteren goed naar uw verhaal en geven u een persoonlijk advies. Soms is uw probleem wat ingewikkelder en verwijst het Juridisch Loket u door naar een instantie, zoals een bemiddelaar, maatschappelijk werk of een advocaat. U krijgt dan meteen informatie over de kosten.
Stuurt het Juridisch Loket u door naar een advocaat en krijgt u hiervoor subsidie, dan komt u vanaf 1 juli 2011 ook in aanmerking voor een korting van € 51. Voor wie zelf naar een advocaat gaat geldt deze korting niet.
Het Juridisch Loket is een initiatief van de overheid en wordt betaald door het Ministerie van Veiligheid en Justitie."
Unquote
Mijn conclusie?
Je krijgt een persoonlijk advies, ze gaan niet eindeloos onbetaald voor je aan het werk.
(Het is een -gratis- voorportaal van betaalde juridische hulp.)
Dat had ik mijn geval wel lekker geweest: onbetaalde juridische hulp ;)
Had me duizenden euro's aan advocaatkosten gescheeld!
Had ik een paar leuke feestjes voor actieve/meedenkende forumleden van kunnen betalen! ;)
Hier hebben we naast een Juridisch Loket ook een soort gratis inloop-rechtswinkel met allerlei rechtenstudenten die terug kunnen vallen op advocaten, notarissen, etc. (coaches).
Motto: wij willen rechtsgang zoveel mogelijk voorkomen. Prachtig!
Ik daar naar toe met alle papieren, een buuf zat compleet in de stress door die erfenis van een tante. Ze wilde niets erven. Ik vond dat ze de uitkeringsinstantie ook niet mocht benadelen, er leek flink wat vermogen te zijn.
Had daar een niet al te specialistische vraag gesteld over aanvaarden van een erfenis voor een buurvrouw met een bijstandsinkomen. Ook verwerpen van een erfenis kost je geld. Mijn idee was benificiair aanvaarden nà overleg/melding aan de uitkeringsinstantie, wilde dat even checken en had nog een ander klein vraagje.....
Ik wacht al drie maanden op antwoord...denk niet dat ik ooit antwoord krijg...
de twee rechtenstudenten keken al wazig bij een begrip als benificiair aanvaarden, ter plekke werd alles gegoogled, een student liep voortdurend heen en weer om te googlen en te printen. Die kreeg steeds meer zweetdruppeltjes :) (Ik had van tevoren alles al gegoogled....)
Het leek wel of ik huiswerk-begeleiding gaf.;)
Zo voorkom je rechtsgang wel hoor! ;)
Goede raad is niet altijd gratis!
Zelfwerkzaam zijn (stel de juiste vragen op het juiste adres, bereid je voor!).
Zelfs verwerpen (!) van een erfenis kost je geld!
("Voor een verwerping moet je een verklaring bij de rechtbank afleggen. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening en bedragen ongeveer 114 euro")
groetjes,
eline
Hartstikke bedankt voor de reacties, ik heb daar zelf nooit aan gedacht!
En ook super bedankt voor de uitleg erover. helpt me enorm :D