Schuttinghoogte buren in een huursituatie

0 reacties

Geachte lezers,

Wij hebben de volgende uitdaging.

Naar jarenlange goede relatie met de buren hebben zij ervoor gekozen een schuuting te plaatsen (op eigen grond). Helaas is de rede hiervan bij ons niet bekend en willen de buren dit ook niet nader toelichten.

De niet geplaatse schutting heeft een totaalhoogte van +/- 2.85 meter en is een doren in het oog op het gebied van straatbeeld. Wij hebben informatie ingewonnen en het blijkt volgens de bouwvoorschriften van de VROM dat schuttingen geplaasts achter een gebouw moeten voldoen aan de maximale hoogte van 2.00 meter.

Met dit gegeven zijn we naar onze Woningvereniging gegaan en hebben gevraagt hieriets aan te doen aangezien de goede buren van weleer niet meer met ons wensen te praten.
Nu hebben we nits meer vernomen van onze Woningverengiging en hebben zelf maar contact opgenomen optrent de status van onze uitdaging. We kregen de reactie terug dat ze er mee bezicht waren maar dat ze eerst wilden gaan uitzoeken waardoor de "fikse burenrusie", verteld geworden door onze buren bij de Woningvereniging, ontstaan was voordat ze actie gingen onderemen omtrent de hoogte van de schutting.

Wij hebben ons bij erbij neergelegd dat we geen contact meer hebben met de buren en hebben ook eerlijk gezegt geen interesse in een gesprek met de buren. Wij willen alleen dat ook onze buren zich aan de omschreven bouwbesluiten moeten houden. Is dit teveel gevraagt aan onze Woningvereniging op worden we zo afgescheept ?

Met vriendelijke groet.

woensdag 26 september 2012