Schuur vernieuwen

0 reacties

We hebben ca 5 jr geleden een benedenwoning met tuin gekocht. Het gaat in een appartementsrecht binnen een vve van de beneden- en bovenwoning. Ook hoort er een ongedeeld deel van een mandelig achterpad bij.
Toe we het huis kochten was ons niet helemaal duidelijk waar de erfgrens precies lag. Aan een zijde en de achterkant grenst het nl aan gemeentegrond en de schutting stond niet goed. Pas gaandeweg ontdekten we dat er iets niet helemaal klopte. De schuur in de tuin bestaat uit 2 delen: het voorste deel van ons en het achterste van de bovenburen. Wij hebben geen deur naar het achterpad, maar een zijingang (hoekkavel). De huidige schuur blijkt voor een deel op het mandelige pad te staan, voor een deel op grond van de bovenburen en voor een deel op onze grond. De feitelijke erfgrens ligt niet gelijk met de scheiding van de 2 delen van de schuur.

Ik schat dat de schuur er nu zo'n 20 jaar staat en hij begint behoorlijk te rotten. Omdat wij er tegenaan kijken, willen we hem graag voor een deel onderstutten met een stenen spatrand, een betonvloer storten en opnieuw bekleden. De bovenburen gebruiken hun schuur niet en ik verwacht ook niet dat ze mee willen doen. Wij zijn best bereid om hun deel waar wij op uitkijken ook te doen (graag zelfs), maar dan loop je het risico dat op langere termijn wij toch problemen krijgen met lekkage. Het liefst zouden we hun deel willen overnemen. Maar dat wordt vast een lastige, want hun deel is deels niet van hun, maar van de 12 eigenaren van het mandelige pad.

Natrekken bij het kadaster levert eerder problemen op dan dat het iets oplost, want ons deel van de schuur ligt ook deels op hun grond en we willen natuurlijk zelf zoveel mogelijk ruimte overhouden ;) (voelt ook als van ons omdat wij bij de aankoop van de woning ook niet beter wisten dan dat het van ons was).

De vraag is nu dus wat te doen: kunnen we zomaar de gevel aan onze tuin opnieuw bekleden? Hoe zit het met het aankopen van mandelige grond? Heeft iemand andere tips?

woensdag 1 augustus 2012