transformator station pal op de erfscheiding

3 reacties

Onlangs is er een conflict onstaan met de buren.
Door het bouwen van een nieuwe schuur met koelmotoren die meer electriciteit vragen moet een bestaand transformator station achteraf worden vervangen. De buurman was vergeten rekening te houden met de extra netwerk capaciteit die benodigd is voor de extra koelmotoren nadat hij alles had gebouwd. En hoewel deze situatie inmiddels al 1 jaar werkt zonder capaciteit uitbreiding moet het transformator station toch worden aangepast.

Dit bestaande transformator station staat nu op onze grond ver van het woonhuis verwijderd.
Het bestaande station word vervangen door de energie maatschapij daar het niet meer op de bestaande locatie past en tevens te oud om te reviseren.Hiertoe is door de energie leverancier besloten om het nieuwe station op de grond van de aanvrager te plaatsen.

De aanvrager (buren) hebben besloten het station niet gespiegeld vanaf de oude locatie op hun grond neer te zetten maar 2m vanaf de hoofdweg, pal op onze erfgrens en niet meer dan 4m vanaf onze slaapkamer.
Daar het landbouw grond betreft van de buurman is er voldoende ruimte om het transformator station op de nieuwe locatie verder van ons woonhuis te plaatsen. Zo is dit ook met de buurman besproken en zijn antwoord was "het is mijn grond en ik wil hem daar hebben, punt uit".

Mag de buurman dit zomaar beslissen?

zondag 18 maart 2012