tuin achter huis

1 reactie

Hallo rijdende rechter.
Wij wonen al bijna 23 jaar aan de meidoornstraat in Kantens, gemeente eemsmond in Nrd. groningen.
Het verhaal; Het huis huren wij nu van de woningbouwstichting de delthe uit Usqwert, tot 1990 was het woningbouwverenigingstichting Kantens.
Toen we hier kwamen wonen hadden wij een lange en brede tuin, nu nog en goed onderhouden. De tuin is ongeveer 9 meter breed en 19 meter lang.
Ik mocht de hele tuin gebruiken in lengte, ook de toenmaliuge buren deden dat met het houden van een groente tuin.Wij ook in het begin.
Achter ons blok van twee woningen zat een sloot die toen al gedempt was. Er stonden bomen en struiken achter ons, en het was een hele grote bouwkavel waar wij tegen aankeken. Toen wij er kwamen wonen hoorden wij al dat de halve tuin bij de bouwkavel hoorde achter ons.
In het jaar 2000 is de bouwkavel verkocht, en het jaar daarop is er een woning gebouwd.
Toen wij het gingen huren zei de woningbouw al dat we maar een halve tuin tot onze bechikking hadden, maar zolang mochten we alles gebruiken.
De nieuwe buren vonden onze achtertuin zo mooi van de buren en ons, en zeiden toen: zolang als wij hier wonen mag je de tuin houden,
Mooi bericht. IK heb na die tijd weer veel gedaan aan de tuin. In 2007 heb ik 16 kubieke meter grond erbij opgebracht, alleen door het huis wat er toen gebouwd is, omdat we last hielden van regenwater.
Nu willen de achterburen een schuur gaan bouwen van 10 bij 6 meter en willen ze zowat mijn halve tuin terug.
Mijn tuin van emoties, liefde, ophoging en feest. Ik bedoel onze tuin, om na 23 jaar daar afscheid van te moeten nemen?
Kan ik als huurder een beroep doen op de wet: verjaring van grond.
Heelveel mensen in de buurt zeggen dat we ere recht op hebben.

zondag 6 juni 2010