Uitrit parkeergarage op gemeente grond waardoor minder parkeergelegenheid

1 reactie

Beste,

In mijn staat is zeer beperkte mogelijkheid tot parkeren. Nu heb ik op het kadaster uitgezocht dat een parkeerterrein wat is afgeschermd met kettingen grenzend aan een garage, in eigendom is van de gemeente. Graag zou ik van deze ruimte gebruik maken bij het parkeren van mijn auto.
Echter heeft (waarschijnlijk het garagabedrijf) hier paaltjes met kettingen staan waardoor deze gemeentegrond niet bereikbaar is om te parkeren.

Kunnen jullie mij hierin informeren over het volgende:
* Heeft een garagebedrijf hier recht op? De locatie wordt (heel soms) bezocht ter bevoorrading van materialen. Er zijn ten behoove hiervan ook roldeuren aanwezig. Het bevoorraden wordt lasting uitvoerbaar wanneer er dan geparkeerde auto's staan (ik kan met een recht van overpad bedenken, maar dit is m.i. meer dan alleen overpad).
* Indien het garagebedrijf hier geen recht op heeft: hoe kan ik dit het makkelijkst bij de gemeente aankaarten (aangezien ik zelf geen directe partij ben omdat dit in basis een discussie is tussen de garagehouder en de gemeente)? Is hiervoor doorgaans een loket aanwezig bij gemeenten?

Ik hoor graag jullie reactie!
Daan

zondag 10 januari 2016