verplaatsing van de boom die op de erfgrens stond

1 reactie

We zijn 3 jaar geleden hier komen wonen in een net opgeleverde nieuwbouw koopwoning. De woning naast ons is al enige jaren daarvoor opgeleverd. In deze wijk worden de huizen per 2 of 3 gemaakt en opgeleverd.

Ons probleem is dat de buren een boom die door de bouwer tussen elke twee huizen op de erfgrens heeft geplant hebben verwijderd en in hun eigen tuin hebben geplaatst. Op welke tijdstip dit precies is gebeurt weten we niet. In ieder geval tijdens de bouw van ons huis maar voor onze verhuizing.

We hebben hierover met hen meerdere keren gesproken en aangegeven dat we vinden dat ze deze boom terug moeten plaatsen naar de oorspronkelijke plaats op de erfscheiding of daar een nieuwe boom moeten planten. Echter zij zijn niet van plan dit te gaan doen. Hun argument is dat hun tuinarchitect een ontwerp had gemaakt waarin 2 van deze bomen in hun tuin moesten komen. In overleg met de tuinarchitect hebben ze deze gezamenlijke boom (toen niemand nog hier woonde) verplaatst. We hebben daarom ook een brief geschreven waarin we de boom hebben teruggeëist. In hun antwoord op deze brief geven ze aan dat ze niet verplicht zijn om deze boom terug te plaatsen en dat ook niet te zullen doen.

We vragen ons af of het geoorloofd is om een boom die voor de helft eigendom van iemand anders is zomaar in je eigen tuin te plaatsen? Wat zijn onze rechten hieromtrent?

dinsdag 13 januari 2015