Voortuin van koopwoning

0 reacties

We liggen enige tijd in conflict met de buren ivm geluidsoverlast, maar dit doet hier niet ter zaken.
Waar het om gaat is dat we problemen gaan voorzien met de buren.
De voortuin van ons zit deels voor hun huis, zo hebben ze woning destijds gekocht. Bij de buren aan de andere kant van ons ligt ook een deel van hun tuin voor ons huis. Dit is al ruim 20 jaar het geval. Was ook al het geval toen hun hun woning kochten. Een aantal jaren geleden gaven de buren aan dat deel van de grond te willen hebben. De beplanting was toen nog redelijk te verplaatsen. Destijds hebben ze daar niets mee gedaan. Inmiddels is de beplanting aan de stoeprand/straatkant zo groot geworden dat dit niet verplaatsen is, dus dit zal dan gesnoeid moeten gaan worden, wat afbreuk maakt aan de beplanting. De vraag is, is er een verjarings-termijn?
Zo ja hoe pakken we dit aan?

Als er geen verjarings-termijn is hoe voorkomen we dat we schade gaan leiden?
We zouden er nml geen probleem van maken als ze dat stuk grond terug willen hebben mits de beplanting verplaatst word. De voorste plant gaat helaas waarschijnlijk niet lukken dus dat zal gesnoeid moeten worden.
Eerst dreigden ze de beplanting te verwijderen en weg te gooien, na onze reactie zijn ze bereid het te verplaatsen. We willen alleen niet dat dit maanden gaan duren. De kans daar voor aanzienlijk, aangezien hun voortuin nu al een maand braak ligt. Is dan een schriftelijke overeenkomst getekend door beide partijen rechtsgeldig?

Wij hopen snel wat duidelijkheid te hebben rondom dit probleem

Mvg,
Jan en Marina

vrijdag 29 mei 2015