Wat is een gewichtige reden voor tijdelijk uitstellen ladderrecht

1 reactie

huidige situatie;

Momenteel zijn wij woonachtig in een nieuwbouwpand (2 onder 1 kap), het huis dat aan ons vast sinds staat nu ruim 11 maanden geleden, maar is sinds vorige maand verkocht. Dit hebben wij vernomen via de makelaar, die ons er tevens op wees dat het huis eerst nog wordt uitgebouwd, maar hierover zou de projectontwikkelaar ons inlichten.

Nu hebben wij tot op heden nog niets actief vernomen vanuit de projectontwikkelaar, na het zelf plegen van diverse telefoontjes heeft de voorman ons ingelicht dat er inderdaad uitgebouwd gaat worden, maar dat er verder nog geen planning is en hijzelf verder nog niet is ingelicht.

Gisterochtend om 07:15 werd ik onaangenaam verrast door geschuif in de tuin en vervolgens door een enorm lawaai; er stonden bouwlui onder mijn raam op mijn terras met hei-materiaal om een paal/betonachtig iets in de grond te slaan. Wegens het niet hebben van buren op dit moment staat er nog geen schutting tussen beide tuinen, waardoor de bouwlui helaas vrij simpel op onze grond komen.

Nu is de projectontwikkelaar enorm in gebreke gebleven mbt het informeren van ons over de uitbouw. zo is er niet aangegeven wat er allemaal gedaan zal worden, in welk tijdsbestek en er is al helemaal niet benoemd dat ze toegang nodig hebben tot onze grond. Ze zijn er in dit geval zonder toestemming gewoon aan de slag gegaan.

Na een telefoontje van onze kant hebben we wel excuses ontvangen dat ze inderdaad in gebreke zijn gebleven mbt het informeren van ons, echter hebben ze voor de rest niet iets toegegeven en is ons verder nog steeds niet veel duidelijk. het enige dat wij nu weten is dat ze tot half december hebben om het huis incl. aanbouw op te leveren aan onze nieuwe buren, waarbij ze ons terras willen uitgraven en een steiger willen plaatsen op ons terrein (tot 2m) die onder ons raam zal komen.
Normaliter zou ik al niet blij worden van deze situatie, maar daar komt bij dat ik op dit moment 40 weken zwanger ben en er totaal niet op zit te wachten om gedurende mijn gehele bevallingsverlof een steiger bij mijn slaapkamerraam te hebben met bouwlui erop.

Ik ben dan ook erg benieuwd of wij het ladderrecht tijdelijk kunnen uitstellen, we snappen dat de bouwer aan onze kant moet zijn en dit willen we tzt toestaan, maar niet gedurende de eerste weken van het bevallingsverlof.

Op dit moment is ons terras al licht verzakt door het heien en ook de rozen zijn wegens het onhandig verplaatsen van het bouwhek omgebogen. Het lijkt mij logisch dat dit sowieso door de aannemer wordt vervangen, maar ik ben erg benieuwd of wij verder überhaupt ergens recht op hebben qua compensatie.

Mocht iemand ons van tips & tricks kunnen voorzien, dan zijn deze zeer welkom. Op dit moment kan de VVE ons niet aangeven of deze situatie gewichtig genoeg is voor uitstel en helaas zijn we niet verzekerd via de rechtsbijstand voor dit soort situaties.

donderdag 24 september 2015