Wat te doen als mijn buren zonder mij te informeren de erfafscheiding, die gezamenlijk eigendom is, verwijderen om een verbouwing mogelijk te maken

5 reacties

Mijn buren zijn in mijn vakantie begonnen met een verbouwing aan de achterzijde van hun woning ( uitbouw 2,5m diep en over volle breedte perceel ).
Ik was vooraf niet geinformeerd dat ze plannen hadden voor deze verbouwing. Het was mij alleen bekend dat ze aan de voorzijde van hun woning wilden uitbouwen. Daartoe lag er een bouwaanvraag bij de gemeente en een bezwaarschrift hier tegen ( door mij ingediend ). De uitbouw achter mag in principe zonder bouwvergunning gerealiseerd worden.
Bij de verbouwing aan de achterzijde zijn drie vlechtschermen verwijderd en verdwenen, waarvan er 1 mijn volle eigendom was en een ander voor de helft door mij was betaald. Het eerste scherm stond aan mijn kant van de erfgrens, het tweede op de erfgrens. Verder is er een struik die op mijn perceel staat gesnoeid tot op ongeveer 50cm van de erfgrens aan mijn zijde. Dat is zodanig grof gedaan, dat deze struik onherstelbaar is beschadigd.

Wat zijn mijn mogelijkheden om de aangerichte schade op de buren te kunnen verhalen en hoe pak ik dat aan.
Een gesprek met de buren heeft niet geleid tot een aanvaardbare oplossing. De buren ontkennen dat de vlechtschermen mijn eigendom waren. De schermen zijn door mij en de vorige eigenaar van de woning van de buren betaald, maar daar is geen concreet bewijs meer van.

zondag 10 oktober 2010