Woningbouw heeft me iets toegezecht wat niet zo is.

1 reactie

Hallo,

Ik woon in een appertement met 2 verdiepingen waarbij ik onder woon. De woningbouw had gezegt dat ik er 2 meter tuin bij zou krijgen. (Staat volgens moeder ook op tekening).
Wat blijkt na ongeveer een jaar dat het van de gemeente is en ik dus dat stuk grond er niet bij heb.
Een andere buurvrouw heeft al heel veel met de tuin gedaan en die moet dit allemaal inkorten.
Ook vinden ze een heggetje van ongeveer 80 cm te hoog (dit ivm mijn hond overigens en niet omdat ik zonodig een heggetje wil) maar ook vanwege een beetje privecy want die is er gewoon niet. (aangrenzend parkje).

Nou hebben de bovenburen een zolder erbij. En betalen ik net zoveel als de bovenburen. Ik mocht als eerste kiezen waar ik kwam te wonen maar als ik dit geweten had dat de tuin er achteraf niet bij hoorde had ik natuurlijk wel voor de zolder gekozen en het balkon dat wel afgezet is. Waar niemand in komt en waar de hond niet af kan vallen.

Wat is nou mijn recht. Hoe kan ik de woning bouw zover krijgen om mijn huur te laten verlagen in vergelijk van boven (Wat ik terecht vind)? Of toch die 2 meter grond er nog bij. (2 bij 6 meter hebben we het dan).
Ik heb drie opties voor mij;
1. Woningbouw betaald mijn heggetje van 80 cm hoog en plaatst deze. (net al balkon want die heeft ook een afscheiding...)
2. Woningbouw zorgt dat ik wel die 2 meter erbij mag. (we hebben het hier gewoon over een heggetje dat weer simpel weg kan en over een parkje dat 2 grote grasvelden bezit).
3. Huurverlaging omdat het niet klopt in vergelijking met de bovenburen. (ik gebruik de lift ook niet waarvoor ik wel moet betalen.., kan de lift ook niet gebruiken).

Wat is mijn recht hierin? Mag de woningbouw wel iets toezeggen en daarna afnemen en niks voor terug doen?
Ik wil er niet jaren wonen.. maar zou het dus fijn vinden dat me hond zonder gevaar binnen kan lopen als ik even naar de tuin wil. of iets in de groenbak moet gooien.

Als mensen gewoon over dat gras daarvoor kunnen gaan ze dat ook gewoon doen en dan heb ik totaal geen privecy. In de winter waren er ook mensen die doodleuk over mijn stoep heen wandelen. Met een heggetje tot aan je enkels zal dat niet verranderen.

Groetjes,

woensdag 25 september 2013