06-nummer uit de lucht gehaald is en daarmee ook mijn totale beltegoed, volgens mij ongeveer € 35,-

0 reacties

Beste mensen,
Afgelopen vrijdag ben ik toch op een vreemde manier geconfronteerd met het feit, dat mijn 06-nummer uit de lucht gehaald is en daarmee ook mijn totale beltegoed, volgens mij ongeveer € 35,-
Omdat ik goedkopere mogelijkheden heb om contacten te leggen, gebruikte ik het 06-nummer de laatste 7 maanden vooral om digitaal te kunnen bankieren. Dan krijg je een SMS-je met een zogenaamde TAN-code.
Nu heb ik via de telefoonwinkel begrepen, dat mijn nummer uit de lucht gehaald is omdat ik geen betalende gesprekken meer voerde in het laatste half jaar. Met andere woorden zij verdienden niks meer aan mij. (Binnenkomende SMS-jes voor de TAN-code kosten mij natuurlijk niks en levert de provider dus geen inkomsten op.) Dit heeft dus o.a. vervelende consequenties voor het digitaal bankieren.
Maar ik vraag mij af of de provider mijn nummer (plus beltegoed) zo maar uit de lucht mag halen.
Omdat ik nog veel via een vast nummer bel en bovendien veel e-mails verstuur, heb ik deze GSM eigenlijk niet zo vaak nodig voor uitgaande gesprekken. Dit heb ik reeds aangegeven in de telefoonwinkel, toen ik hem gekocht heb. Ik ging toen naar de winkel met bijna letterlijk de volgende tekst: “Ik wil een GSM hebben, maar ik ga hem niet gebruiken.” Ik wist toen al via geruchten, dat in de meeste gevallen het tegoed verdwijnt als er niet regelmatig opgewaardeerd wordt. Toen had men tegen mij gezegd: “Dan kunt u het beste als provider Orange nemen. De gesprekken zijn iets duurder, maar het tegoed blijft altijd bewaard en hoeft niet verplicht opgewaardeerd worden.” Voor mij was dat aantrekkelijk omdat ik toch weinig zou bellen. Helaas heb ik dat nooit zwart-op-wit gekregen, maar ook het tegendeel heb ik nooit - ook later niet - zwart-op-wit gekregen.
Volgens mij mogen zij dan niet zomaar mijn 06-nummer uit de lucht halen en daarmee ook niet mijn totale beltegoed laten verdwijnen.
Graag wil ik dit feit aan u voorleggen in de hoop, dat u mij een bevredigend antwoord kunt geven.
In afwachting van uw antwoord, dank ik u bij voorbaat.
Met vriendelijke groeten,
Jan J. van Dijk
[Contactgegevens verwijderd door de redactie]

zaterdag 7 april 2012