2e hands auto na ruim maand kapot.

1 reactie

Hallo,

Mijn man en ik hebben eind mei een 2e hands auto gekocht, een peugot 206 uit 1999 met 104000 km op de teller. De garantie hebben we afgekocht omdat we dit veel geld vonden.
Na een paar dagen vertoonde deze gebreken, de auto hield in en soms viel de motor uit. Na de auto weer te starten deed deze het gewoon en konden we weer rijden. Maar meteen de garage ingelicht, helaas hadden deze geen tijd voor ons en konden wij pas dinsdag terecht. Wij wilden het weekend nog naar Groningen met deze auto en dit kon makkelijk zei de garage.
Tijdens de rit (250km) is de auto 2 maal afgeslagen. Na overnieuw starten konden wij onze weg vervolgen. Helaas konden wij zondag's niet meer met de auto terug, over een ritje van +/- 15 km is hij wel 30 x afgeslagen en werd het nu toch wel gevaarlijk om er mee te rijden.
Wij zijn omgekeerd en hebben de ANWB gebeld. Helaas waren wij nog niet lang genoeg lid, (na 8 dgn word je pas gesleept en waren pas net lid geworden, achteraf bleek ook nog het verkeerde lidmaatschap...)
Een van onze ouders is ons opwezen halen, maar de auto moesten wij achterlaten. De garage vond het een groot probleem om de auto zelf op te halen. Wij hebben hierin een schikking gedaan, wij hebben zelf de auto opwezen halen. En deze bij de garage afgezet zodat deze gemaakt kon worden.

Dit is ook gebeurd,(op hun kosten, heb tot nu toe nog geen rekening gezien) maar nadat we de auto hadden opgehaald en ik er mee naar mijn werk was geweest sloeg hij weer af. Meteen de garage gebeld en daar kreeg ik t advies dat ik er nog maar n rondje mee te rijden en als hij het bleef doen moest ik terug komen.
Hierna ging het goed, tot vorige week. Hij sloeg weer af, niet zo vaak als toen, maar wel af en toe.
Afgelopen zondag gingen wij er mee rijden en maakte hij een vreemd geluid. Eerst dachten wij nog toen we stil stonden dat het het kindje op zijn fietsje was wat iets tussen zijn wiel had zitten wat herrie maakt. Maar toen wij later weer stil stonden maakte hij het weer, dus was duidelijk dat het niet het kind was, maar onze auto.

Bij het in zijn achteruit rijden blokkeert er een wiel achter en komt de auto helemaal omhoog, maar dit doet hij niet bij elke keer achteruit rijden. Dit kon iets in de remtrommel zijn dacht mn man.
Ook maakte hij bij het intrappen van de koppeling een schrapend geluid. Een vriend van ons die monteur is heeft even een rondje gereden met onze bolide en constateerde dat de koppelingsplaat kapot was. Ook het van de remmen bevestigde hij. Dit zou een duur geintje gaan worden in de garage, minimaal 1000 euro, waarvan het meeste geld naar de arbeid ging.
Mijn man is daarom naar een automaterialenhandelaar geweest om te vragen wat de kosten daarvan zouden zijn om dit euvel zelf op te lossen. Omdat wij dachten dat we geen rechten hebben ivm de afgekochte garantie.

Nadat hij daar was geweest kwam hij terug op huis aan met de auto. Op een kruising gaf de auto zelf gas, en ging zijn eigen leven lijden. Ook het rechterknipperlicht ging spontaan aan. En de auto begon steeds meer herrie te maken. Bij thuiskomst alle prive spullen uit de auto gehaald en zou mijn man hem naar de garage brengen. Na 400 m bij huis vandaan en op ong 700 m bij de garage vandaan trapte hij door de koppeling heen. Hij heeft hem toch bij de garage weten te krijgen.

Wij kunnen een vervangende auto krijgen, waarvoor we alleen de benzine hoeven te betalen, maar dit is ons gisteren al beloofd, maar deze auto is er vandaag nog niet...
Ook willen zij dat wij alle kosten gaan betalen, maar mijn vraag is, wat zijn onze rechten. Het is toch wettelijk dat je op alle aankopen in NL 6 maanden garantie krijgt?? Ook al heb je in ons geval de garantie afgekocht?? Of hebben wij geen poot om op te staan en kunnen wij fluiten naar ons autootje??

Graag hoop ik op een snelle reactie van jullie en advies wat wij het beste kunnen doen.

Alvast bedankt,

Esther.

woensdag 18 juli 2012