Alternate klacht videokaart

0 reacties

Goedemiddag,

Ik heb een tijd geleden ( februari 2011 ) een grafische kaart gekocht bij alternate Nederland B.V. in Ridderkerk. Tot september heb ik zonder problemen deze kaart kunnen gebruiken tot deze opeens niet meer werkte.

Ik heb deze toen bij alternate gebracht ter reparatie waarop werd gezegt dat ze deze zouden opsturen en dat het 4 tot 8weken zou gaan duren. Na 3 weken werd ik gebeld dat ze mijn kaart niet konden opsturen door het ontbreken van een serienummer op de kaart. Ik ben de volgende dag toen naar alternate gegaan om te vragen wat voor serienummer ze miste aangezien ik van niks wist.

Ik heb ze toen gewezen op een serienummer die in de grafische kaart is geprint ( deze is dus met geen mogelijkheid weg te halen ). 1 week later werd ik weer gebeld dat me kaart niet kon worden opgestuurd door het ontbreken van een serienummer.

Ik dezelfde dag nog naar alternate geweest om uit te leggen dat de serienummer op de grafische kaart stond gegrafeerd. Toen zei de verkoper dat er een sticker op de kaart hoort te zitten. Deze sticker is nodig voor de garantie e.d. ( waarop ik zei dat ik nooit een sticker op de kaart heb zien zitten en als dit erop zou hebben gezeten dit nooit zou verwijderen omdat ik dan natuurlijk alleen me eigen vingers snijd ).

Na een hoop moeite hebben ze hem toch opgestuurd naar de leverancier, echter na 6 weken de kaart terug gekregen ( bij de leverancier EVGA hebben ze gezegt dat er niks kapot was aan de kaart.) En alternate had hem getest en het bleek nog steeds niet te werken. Toen vroeg ik om het reparatie raport van de leverancier aangezien ik niet geloof dat ze hem hebben opgestuurd of dat evga heeft gezegt dat er niks aan de hand mee was. Alleen zeiden ze dat ze deze niet hebben gehad van de leverancier,

nu is mijn vraag : Heeft alternate hier een punt of moeten hun gewoon mij helpen met een oplossing voor dit probleem, al zou ik 50% van de reparatie kosten moeten betalen heb ik hier geen problemen mee ( de kaart koste nieuw 400euro ) dus dat heb ik er zeker voor over.

2e vraag:

Moeten hun indien een klant vraagt om een reparatie raport deze kunnen overhandigen ?

dinsdag 27 december 2011