Auto gekocht zonder garantie..gelijk vanalles mis

1 reactie

Hallo

Afgelopen weekend hebben we een leuke Ford Ka uit 2009 gekocht. De aankoop was zonder garantie, wel bij een bij bovag aangesloten autobedrijf.
We hebben een proefrit gedaan en vanalles gecontroleerd en de auto reed prima. Onderhouds historie is bekend en de auto heeft alle beurten gehad. Dit leek dus te vertrouwen.

Nu hebben we de auto een paar dagen en blijven er wat dingen mis te zijn die duidelijk niet de afgelopen dagen zijn ontstaan. Er blijkt maar zo'n 18 liter LPG in de 35 liter tank te kunnen. Dit betekend dat ik om de dag bij het tankstation sta.
Daarnaast slaat de auto constant af als deze laag in de toeren zit. Soms slaat hij zelfs af als je de koppeling in houdt.
Ook brand er af en toe een lampje op het dashboard waaruit zou moeten blijken dat er iets mis is met de stuurbekrachtiging.

Bij elkaar dus aardig wat probleempjes die naar alle waarschijnlijkheid niet allemaal op de dag van aankoop zijn ontstaan. De verkopende partij heeft dus mijn inziens een auto aan ons verkocht die goed zou moeten zijn, terwijl deze dat niet is.

Nu is mijn vraag in welk recht ik sta? Ik ga er vanuit, ook is de auto zonder garantie is gekocht, dat de auto naar behoren werkt en dat wanneer er problemen zijn zij de plicht hebben dit bij de aankopende partij aan te geven.

woensdag 16 januari 2013