Bekroond door redactie: 10.000 punten behaald in een periode van 2012-2016
MI
Michel1001
Aantal ontvangen sterren: 2
Bekijk details

Camera defect kort na aflopen garantieperiode

9 reacties

Beste mensen,

Ik heb een camera die het na 2,5 laat afweten door niet meer aan te willen. De garantieperiode van 2 jr is voorbij. Inmiddels ben ik erachter dat er ook nog zgn. non-conformiteit bestaat uit het Burgelijk wetboek (art. 7:17 en verder). Ik hoop dat ik hiermee nog een kosteloze reparatie kan laten verrichten of anderszins. De webwinkel daarentegen ziet alleen mogelijkheid om de camera te repareren tegen betaling. Gelet op de nieuwe waarde a 200 € (tegenwoordig) is dat niet heel erg aantrekkelijk natuurlijk. Op 100 € reparatie zit je zo.

Voordat ik nu doorpak op art. 7:17 BW, wil ik de vraag neerleggen of deze casus kans van slagen zou hebben bij een kantonrechter. De winkel houd zich namelijk bij haar garantietermijn basta. 7:17 zet een garantietermijn toch aan de kant als ik de camera normaal heb gebruikt en niet bijzonder intensief? Het toestel is nota bene bijna geheel vrij van beschadigingen.

Graag hoor of een zaak aan te raden is. Lastig detail kan zijn dat ik de aankoopbon niet meer heb. De afschriften zijn wel te leveren daarentegen.

Alvast vriendelijk dank.

Mvg,

Michel

woensdag 13 oktober 2010