Fiat Punto met gebreken

0 reacties

Ik heb eind januari een Fiat Punto ui 1999 (185k op de teller) gekocht voor 950 euro bij een autohandelaar. KVK geregistreerd geen BOVAG.
Ik heb nagevraagd hoe het autootje liep en of er gebreken zijn. Ik kreeg als antwoord dat alles prima was, enkel wat steenslag op de motorkap.
Ik heb de auto gekocht. Ik heb nog gezegd dat ik de auto waarschijnlijk meteen APK zal laten keuren. De handelaar zegt dat het pas in juni hoeft, waarom nu? Ik heb dus geluisterd naar de autohandelaar.

Na 40km knapt de distributieriem. Met hulp van info op dit forum en de goede medewerking van de autohandelaar heeft hij tegen een kleine onkostenvergoeding de motor (met 135k op de teller) vervangen.

Nu de APK keuring is geweest blijkt dat er op verschillende plekken het chassis is doorgeroest en dat hij dus niet door de keuring komt.
Ik sta nu met de rug tegen de muur aangezien de uiterste keuringsdatum morgen is. Ik ga de auto dus naar de garage brengen om hem te laten (af)keuren en te laten kijken wat de kosten zullen zijn.

Kan ik de kosten van reparatie verhalen op de autohandelaar?

Ik weet dat 950 euro in het autowereldje niet veel geld is, maar ik heb het idee dat ik een oor aangenaaid ben.
Ik heb met rechtsbijstand gebeld, zij konden niks beteken behalve adviseren een aangetekende brief te sturen met mijn verwachtingen naar de autohandelaar. Welke verwachtingen zijn reëel en hoe ver moet ik het dan laten komen?

alvast bedankt
groet
Chiel

vrijdag 14 juni 2013