Geen garantie op nieuwe leren bank aankoop nov'12 een nu al stuk

1 reactie

Goede avond,

Ik heb een vraag.
Ik heb eind november 2012 een nieuwe bankstel gekocht van 1299 euro voor 1080 euro.
We kwamen naar levering er achter dat de poten onder de bank er niet bij hoorde, omdat de gaten niet op de juiste plekken zaten. Ook sluit de lounge gedeelte niet aan op de lange gedeelte.
Deze bankstel staat nog in een lege woning en we hebben er nu 5 keer op gezeten, nu is er een naad gescheurd van de zitting( de zitting bestaat uit veel stiksel naden) zo'n 15 cm groot en de overige naden zie je het leer al scheuren. Nu zijn we al een volle week in gesprek met de eigenaar van de winkel Meubelland, nu vanavond belde dhr. weer en ik had al een stoffeerde gevraagd om advies, want deze man is van mening dat de bank voor 100 euro gemaakt kan worden en trekt zich niets aan van de overige naden of complicaties van de bank.
De stofferde gaf aan deze risico niet te willen nemen om een leren bank, daarvan de zitting opnieuw te stikken. Dit omdat het leer volgens hem meer gaat scheuren omdat de spanning erger word.
Dit alles heb ik gemeld aan de eigenaar van deze winkel en die zij, dat wij een bank hebben gekocht waar wat aan mankeert( dit zou bij alle banken het geval zijn) dit is ons niet verteld, ook verteld deze man dat hij geen garanties geeft op deze bankstellen, hij verwacht nu van mij dat ik water bij de wijn ga gooien en genoegen neem, met bankstel en met 100 euro. Hij gaf aan sowieso geen geld terug te geven en dwingt nu een andere bankstel uit te zoeken ook al wil ik die niet. Dhr. gaf aan of het niet mogelijk was om een andere stoffeerde te benaderen??!! Zodat deze als nog gemaakt kan worden, met alle gevolgen van dien.

Van dat ik geen garantie heb op een bankstel van 1080 euro, wist ik niets vanaf en is mij nooit verteld, ook de mankementen zijn wij niet op de hoogte gebracht.

Ik heb iets gelezen over wettelijke garantie, wat is dit en houd dat in?
Wat kan ik doen om toch mijn bank terug te brengen en mijn aankoop bedrag terug te krijgen als ik geen ander bankstel kan vinden?
Mag iemand zomaar op zulke aankoop bedragen geen garantie verlenen? Ik neem aan dat dit wel duidelijk had moeten zijn bij ons, en dit is niet het geval.

Ik ben ten einde raad!

woensdag 27 maart 2013