Motorstoring, al vanaf de aankoop & zonder garantie.

2 reacties

Hallo,
3 weken terug hebben wij via marktplaats een geweldig mooie Opel Astra G gezien bij een garage/handelaar in NB. Wij hadden gebeld, en zijn de zaterdag gelijk gaan kijken.
Wij hebben er toen een proefrit mee gemaakt (5min, niet bij nagedacht en achteraf weten we waarom) en naar wat slechte puntjes op de auto gewezen er een klein beetje van de prijs af kunnen krijgen.
Uit eindelijk hebben wij besloten de auto te kopen, en hebben hem gelijk op naam laten zetten. De terug reis was een 100km en voor we op de snelweg zaten waren we net een kilometer of 8 verder.
Een maal op de snelweg, begon er een motorlampje te branden. Eenmaal thuis vanalles uitgezocht en bekeken wat dit zou kunnen zijn en niks kunnen vinden.
Uit eindelijk hebben wij hem laten uitlezen bij Opel -dealer Hillen in Zutphen, en bleek dat het de pakking van de inlaat of gasklephuis was of de stelmotor gasklep/stationair toerental. Helaas gaven ze er echter bij aan dat het zeer waarschijnlijk de stelmotor is, en deze zit rond de 180 euro.
Deze lamp brand vanaf het begin af aan al en op de bon staat geen garantie.
Wat zijn hierbij onze rechten? Bij de aankoop is niks gezegt over dit probleem, en in de advertentie staat deze ook niet. Een verkopende partij mag een auto met gebreken op deze manier toch niet verkopen?
Het is wel een 2e hands auto en daar hebben wij ervaring genoeg mee en weten dus ook echt wel dat wij geen nieuwe auto kunnen/mogen verwachten, dus doen wij dat ook niet. Dit is echter wel een ander geval
Ik heb eventueel ook nog een print-screen van de advertentie van onze auto.
Wie, o wie kan ons helpen?

Met vriendelijke groet Laura.
PS. mijn excusses voor eventuele typfouten. Dyslexie.

zaterdag 5 mei 2012