Aanspraak op verhuiskostenvergoeding

2 reacties

Mijn dochter (met uitkering) woonde in een portiekflat. De bewoners van deze flat hebben in december 2012 te horen gekregen dat de flat gerenoveerd of gesloopt zou worden. Dit zou pas eind 1e kwartaal 2013 bekend worden(gemaakt). Overigens gezien de komst van een busbaan zou sloop van dit flatgebouw de enige mogelijkheid zijn.

Eind december kreeg mijn dochter te maken met een hevig overspannen en gestreste bovenbuurvrouw. Zo erg zelfs dat er 11 messteken in de deur stonden bij terugkomst. Wat zouden de gevolgen geweest zijn als mijn dochter thuis was geweest en de deur had open gedaan.....

Het blijven wonen in deze appartement was dus geen optie meer. Psychische en mentale schade was het gevolg. De enige oplossing was dus (voorlopig) inwonend bij de ouders.

De bedoeling was echter om af te wachten tot de beslissing tot renovatie/sloop, waardoor zij in aanmerking zou komen bij het laatste voor een vergoeding. Verhuizing is tegenwoordig niet goedkoop.
Eind februari 2013 diende een nieuwe woning aan voor haar in een gehele andere wijk in de woonplaats en is zij op 8 maart 2013 officieel verhuisd. Eigenlijk door toedoen van haar "aardige" bovenbuurvrouw.

Op mijn vraag of er al een beslissing genomen was door de woningbouwvereniging werd constant gereageerd dat men het nog niet wist. Mijn vermoeden was echter, dat zij de beslissing niet wilden prijsgeven/aangeven om zodoende 5500,00 te besparen. Mijn vermoeden werd echter werkelijkheid. Eind maart 2013 werd bekend dat de woningen gesloopt zullen worden.

Ik heb dus de indruk, dat de woningbouwvereniging willens en weten deze informatie verzwegen hebben en achtergehouden heeft

Mijn vraag derhalve is of mijn dochter alsnog 9achteraf)aanspraak kan maken op de verhuiskostentoeslag.

zondag 5 mei 2013