Asbest op zolder

1 reactie

Een korte vraag.

Ik ben aangeschreven dat er zich asbest op de zolder van onze huurwoning (sociale huur) bevindt. Het gaat hier om vezels die zijn gevonden, maar de gehele zolder moet worden schoongemaakt. Ik ben blij dat het schoongemaakt wordt, al ondervind ik hierdoor enige hinder.

Waar ik niet blij mee ben is dat ze mij voor een keuze stellen.
Materialen die zich op zolder bevinden worden ingepakt door het asbestsaneringsbedrijf. Vervolgens worden wij als bewoners voor de keuze gesteld; we accepteren de spullen terug te nemen, of we laten deze spullen vernietigen.
De stoffen spullen worden echter NIET schoongemaakt. Als wij deze terugnemen, moeten wij hierbij een document ondertekenen waarin wij stellen dat de woonstichting nooit aansprakelijk gesteld mag worden bij (letsel)schade door asbest.
Wanneer wij de spullen laten vernietigen krijgen wij GEEN onkostenvergoeding.

Ik vind dit een wurgconstructie, het lijkt of ze hun eigen regels opstellen. Weet iemand hoe dit wettelijk zit? Mag de woningstichting zo handelen?

Voor het betreden van de woning hebben ze niet bekend gemaakt dat er asbest aanwezig was in de woning. Dit was bij hen niet bekend geven ze aan. Dit geloof ik ook wel, laatst is er onderzoek gedaan waaruit het asbest is gebleken.

maandag 25 februari 2013