Borg bij huur vakantiewoning

0 reacties

Huisje voor 6 pers in Kerkrade gehuurd van particulier voor lang weekend (Pasen 2015). Aanbetaling gedaan (30% huurprijs), nu 6wkn voorafgaande moet ik rest huurprijs en borg á €150,- betalen, dat ik bij geen schade volledig uiterlijk 8 dgn na einde huur terugkrijg. Dit staat in het contract (niet ondertekent, wel schriftelijk via mail geaccordeerd). Volledige huurprijs heb ik reeds overgemaakt, maar ben het niet eens met vooruitbetaling borg

Ik vraag mij af of het redelijk/billijk is 6 wkn op voorhand een borg voor iets te moeten betalen (misschien ga ik er door onvoorziene zaken niet eens heen).
Ookal staat in het contract dat de borg 6 wkn op voorhand voldaan moet worden, tezamen met volledige huurprijs, is dit gegrond/"rechtsgeldig"?
Moet ik accepteren dat er geen eindcontrole is waar ikzelf bij aanwezig ben en kan ik aanspraak maken op een bewijsstuk dat aangeeft dat ik het huisje in goede staat etc heb verlaten?

Wat Zou mijn oplossing zijn:
Borg contant betalen op dag van aankomst - inventarisatielijst - ondertekent door (gemachtigde) verhuurder en mijzelf - huurder en (gemachtigde) verhuurder eindcontrole waarna weer ondertekent wordt - (restant) borg wordt cash teruggegeven.

Graag uw mening.

woensdag 4 maart 2015