Conflict energie jaar afrekening

3 reacties

Beste mensen,

Onlangs heb ik een jaarafrekening gekregen van de huurbaas, in de afrekening staan een bedrag van plus minus 1200 extra te betalen. dit is min de borg voor het gehele huis. in totaal komen de kosten op ongeveer 2400 euro. Het is een studentenhuis wat van een particuliere huurder is met een contract waarop 4 studenten staan die samen als 1 huurder worden beschouwd.

Nu het volgende, de energierekening bevat 2 kostenposten, 1 over 20 september 2014 tot 19 februari 2015 en 1 van 20 februari tot 1 juli. over de eerste termijn is een bedrag wat extra moet worden betaalt van 3500 euro en over de tweede termijn een bedrag van 900 euro. ik weet niet precies hoe hij deze kosten weer heeft verrekend maar nu is dus de vraag: over de eerste termijn is de beginstand geschat, dit omdat de meterstanden niet waren doorgegeven. ik zit zelf sinds 1 januari 2015 in dat huis en vroeg mij dus af of wij aansprakelijk hiervoor zijn of de verhuurder zelf? tevens staat in het contract dat wij alle kosten overnemen van de vorige bewoners bij wisselingen van nieuwe huurders. echter als wij geen weet hadden van de meterstanden danwel de hoge energierekening, is het dan wel toegestaan om dit door te eisen naar ons als nieuwe huurders?

tevens eist de verhuurder de kosten voor een nieuwe trapleuning (180 euro) deze is nooit geplaatst maar was ook niet aanwezig op het moment dat ik in de woning trok. daarnaast eisen ze een vergoeding van de foxsport zender die blijkbaar door de vorige bewoners is aangevraagd van 550 euro, echter hadden wij daar geen weet van en hebben wij danwel ik daar nooit om gevraagd. tevens eist hij 50 euro voor gaten etc. ook deze hebben wij danwel ik nooit gemaakt.

als laatste staat in het contract dat je het nieuwe woonadres moet doorgeven zodra je verhuist als er aanwijzingen zijn dat je de heffingen niet gaat betalen.

Belangrijk om nog even te melden is dat het een erg oud huis betreft met 1 gat in een bovenraampje, slechte isolatie in de vloeren en een triplexplaat in de keuken met een slecht onderhouden keukenblok.

Ik snap nu niet precies hoe ik hierop kan reageren, ik heb al aangegeven dat wij deze servicekosten nooit hadden gemaakt en hij stelt simpelweg dat wij daarmee alsnog aansprakelijk zijn omdat dat nu in het contract staat. daarnaast stelt hij dat wij het gewoon allemaal nu moeten betalen.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groeten,
Huib

donderdag 30 juni 2016