Conflict met (oude) huurbaas over de borg

0 reacties

Ik ben sinds 31-01-2013 uit mijn oude huur woning verhuisd waar ik vanaf 01-05-2011 gewoond heb. Sindsdien ben ik in discussie met mijn huurbaas omdat hij niet de borg (volledig) wilt terug betalen. De borg die ik betaald heb is €650,-

Interessante feit is dat bij oplevering en overdracht, beide keren geen opnamestaat is opgesteld.

Tijdens de overdracht waren een paar kleine punten die nog verbeterd moesten worden. Deze heb ik toen verholpen.

In de gehele woning ligt een betonnen vloer, met daarover 2-componentenverf. Al na een maand ging deze op verschillende plekken stuk, dit heb ik toen gemeld, hij heeft daar enkele dagen later een reparatie op uitgevoerd (simpel overheen geverfd, niet netjes). Ook heeft hij in die periode een uitspraak gedaan dat de vloer niet goed/netjes gestort was. Kort daarna ging het weer kapot, dit heb ik toen ook gemeld en kort daarna een bescherm matje gekocht voor de bureaustoel daar. Hij heeft dit echter nooit gerepareerd.
Om dit wil hij dus €150,- van mijn borg inhouden, voor materiaal en gewerkte uren (wat hij zelf heeft gedaan). Hij heeft mij nooit gemeld dat dit van mijn borg af ging.

Ook heeft hij NA sleutel overdracht EN 2 controle's (dus akkoord), iets geconstateerd wat hij bij mij in rekening wilt brengen. Er zaten namelijk nog zeer kleine resten van een plastic strip waar je de kabels netjes mee kan wegwerken. (lijmresten, zeer makkelijk te verwijderen)
Hij wilt dat deze resten worden verwijderd en de muur opnieuw gewit wordt (er hing een schilderij en deze gaatjes zijn dicht gemaakt, alleen een (licht) andere kleur.

Ik heb hem verteld dat ik bereid was deze muur te witten omdat hij van plan was een bedrijf in te huren en gelijk een aantal extra muurtjes te witten, dit zou dus flink duur uitpakken, dat wilde ik niet.

Hij gaf mij hiertoe niet de mogelijkheid, ik heb hem daarna een brief gestuurd waar ik hem sommeerde om mijn volledige borg over te maken met de redenen dat ik nergens aansprakelijk voor ben.

Nu is een een afspraak gepland voor zaterdag dat ik de werkzaamheden kom doen. Echter is hij pas van plan de borg naderhand over te maken. Iets wat ik dus niet zie zitten.
Ook is hij dan te laat met terug betalen. (1-2-2013 overdracht, borg dient binnen een maand na overdracht terug betaald te worden)

Nu is mijn vraag eigenlijk wat ik het beste kan doen, ik ben bereid de werkzaamheden te doen, maar ik wil wel mijn borg voor die tijd hebben.
als hij daar niet akkoord mee gaat, sta ik dan in mijn recht deze werkzaamheden niet te doen? en mijn volledige borg terug te eisen?

En als ik dat doe, wat gaat mij dat ongeveer kosten? Een procedure zie ik met vertrouwen tegemoet, omdat hij geen rapport heeft gemaakt over de staat van het huis.
Alleen meldde ze bij het juridisch loket dat een procedure veel geld gaat kosten?

In afwachting van uw reacties.

donderdag 28 februari 2013