Conflict met woningstichting

1 reactie

Hier even een vraag voor een vriendin van mij.
Vorig jaar januari is haar moeder overleden, zij heeft jarenlang bij haar moeder gewoond
en stond daar ook ingeschreven.
Na het overlijden is zij dus gaan wonen in haar het huurhuis van haar overleden moeder.
helaas mocht zij er niet blijven wonen van de woningstichting, dit kwam tot een rechterlijke uitspraak van de woningstichting(kosten van de zitting 1400 euro), de rechter heeft toen bepaald dat zij er uit moest, met al de spullen van haar overleden moeder, ze was samen met haar zus erfgenaam, maar die zag de bui al aankomen, en haar zus zegt dus, dat zij van de inboedel, afstand heeft gedaan, en dat zij niet meer hoeft op te draaien voor de kosten van het huurhuis van haar overleden moeder. Kan dit ook zomaar?
Maar mijn vriendin moest dus het huis verlaten, nou stond zij al hoog met haar punten bij de woningbouw, en heeft nog net op tijd een woning kunnen krijgen. Dit is alleen een tijdelijke
woning, en word in augustus 2012 gesloopt, ze behoud wel haar punten, en kan gewoon reageren op andere woningen.
Maar nu komt het, ze heeft dus het huurhuis van moeder verlaten, geen hulp van haar zus, al de spullen van moeder(naar de tijdelijke seniorenwoning).
Ze heeft dus het huis leeg kunnen, alleen een aantal zaken niet.
Haar moeder had daar een cattery met langharige britten, en had buiten een cattery, + er was een extra schuurtje aangebouwd die stond er al toen moeder er in kwam.
Met ongeveer 10 katten in huis, is het huis behoorlijk gaan ruiken naar kattepis, dat krijg je helaas niet zomaar weg.
Nu heeft de wonningbouwstichting een schoonmaakploeg erop gezet, voor het verwijderen van de schuurtjes, de tuin, en het reinigen en in oude staat terugbrengen van het huis. Kosten 2000euro.
Al met al heeft mijn vriendin dus nu een schuld van 3400 euro bij de woningstichting.
01-08-2013 moet mijn vriendin de tijdelijke woning van de woningstiching verlaten, alleen de woningstichting heeft betaalregeling getroffen voor die 3400 euro, maar hierbij beweerd de woningstichting ook dat mijn vriendin niet eerder een woning kan huren, dan dat die schuld is afbetaald.
Mijn vraag is dus, is mijn vriendin sowieso wel aansprakelijk voor die kosten, van zowel zitting, en schoon/renoveringskosten, huurhuis stond op naam van erven van.
En mag de woningbouwstichting haar dus nu geen huis geven, niet eerder dan de kosten zijn betaald.
Terwijl er wel zicht op is, dit met haar hoge punten aantal.
Ik hoop dat er iemand is die mij daar in kan helpen.

donderdag 28 maart 2013