Contractbreuk verhuurder verhuur parkeerplaats

0 reacties

Goedenavond,

Wij huren een parkeerplaats (a 70 euro per maand) op straat bij onze huurwoning. Wij hebben voor onze huurwoning en parkeerplaats twee aparte huurovereenkomsten. Vanwege de werkzaamheden buiten aan het flat mogen wij de komende 3 weken (en bij vertraging door weersomstandigheden mogelijk langer) niet op onze plek parkeren. Hier kwamen wij achter via een briefje van de uitvoerder van de werkzaamheden in de lift van ons flat.

Ik heb contact opgenomen met onze woningbouwcorporatie (Vesteda) die ons doodleuk vertelde dat we dan maar op straat moeten parkeren (a 50 cent per 19 minuten) of op ons werk moeten parkeren of waar dan ook. Na hevige discussie kreeg ik de volgende dag het bericht dat we een halve maand huur terugkrijgen voor de overlast. Dit omdat we van 16:00 (als de werkzaamheden stoppen) tot 07:00 (als de werkzaamheden weer beginnen) wel op onze plek kunnen staan. Praktisch gezien is dit natuurlijk niet te doen als je pas om 18:00 uit je werk komt. Ik heb inmiddels een klacht ingediend, maar nog niets vernomen.

Ik vraag me af wat ik hiertegen kan doen? Er is hier sprake van contractbreuk lijkt mij. Wat kan ik eisen? Ze zouden toch op zijn minst een alternatief moeten bieden om onze auto te parkeren? Het lijkt er op dit moment niet op dat ze dit gaan doen en ondertussen moeten we dus voor heel veel geld op de straat parkeren.

Hopelijk kan iemand mij wat tips geven. Alvast hartelijk bedankt.

Kimberley

woensdag 26 augustus 2015