CV ketel en asbest

0 reacties

Mijn naam is Isabel en zit in een rolstoel omdat ik o.a. artrose en P.Dystrofie heb, sinds een week zitten wij zonder verwarming en warm water.

7 maart 2016 lekkage was op zolder en het lekt door naar de slaapkamer van mijn jongste zoon , monteur (Bonarius) kwam vanwege lekkage bij “bochtje” richting CV ketel . Hij haalde die pijp uit elkaar en deed de CV ketel toen uit. Als ik na 1 of 2 dagen nog niets gehoord had moest ik maar even bellen en kreeg een elektrisch kacheltje

8 maart stond er ineens een inspecteur voor mijn neus om het asbest te inspecteren, wij wisten van niets . Hij maakte foto's en ging weer weg , zou een rapport opmaken.

9 maart Bonarius gesproken en die gaan pas iets doen als het asbest weg is , kon wel weken duren maar woningbouwvereniging Rochdale moest het regelen. Rochdale gesproken, volgens hen heeft Bonarius een contract dat zij zelf dat asbest laten weghalen en moesten dit maar terugkoppelen.

10 maart Rochdale beloofde mij hierover terug te bellen, tussen 10 en 12 uur.,niet dus . Zelf maar weer gebeld en werd doorverbonden met Bonarius. Bonarius wacht op een offerte”en rapport van de Firma Bloedjes. Pas daarna word er iets aan het asbest gedaan en daarna gaat men het “bochtje “maken. Rochdale gebeld of zij niet een beetje druk konden uitoefenen , om het allemaal een beetje sneller te laten verlopen. Helaas niet. Dat ligt aan Bonarius.

14 maart belde Bonarius mij op, de vergunning zou op woensdag of donderdag komen. Daarom wilde hij alvast een afspraak op vrijdag maken om 's morgens het asbest te laten verwijderen en dan 's middags het bochtje te laten maken. Op mijn reactie dus nog tot vrijdag en in de kou en zonder warme douche zitten, zei hij dan laat ik wel wat extra kacheltjes brengen.

Toen heb ik iemand van Bouw en Woningtoezicht gesproken, die vertelde dat afgelopen vrijdag de sloopvergunning al was gegeven, maar dat de firma's om asbest te laten weghalen het erg druk hebben. Hij zou gaan rondbellen om het sneller te laten verlopen en gaat mij terugbellen. Door de kou in huis heb ik een verkoudheid opgelopen en weer bronchitis gekregen en door de kou heel veel pijn vanwege die artrose .

Kan ik schadevergoeding vragen en / of een week (of langer zolang er geen verwarming is ) huur terugvragen, vanwege het woongenot die nu ver te zoeken is.

maandag 14 maart 2016