extreme verhoging sevicekosten voor galerijverlichting

0 reacties

In 2010 is de maandelijkse betaling van de servicekosten in de huur onaangekondigd met meer dan 50% verhoogd. Dit staat vermeld als elektrakosten algemeen. De verhuurder wist zelf eerst niet eens, waar het over ging, stelden vragen als heb je een lift enz., terwijl we op een galerij van 1 verdieping wonen. Twee 4 onder 1 kap blokken.
Na een jaar lang mailen, bellen en brieven schrijven is er nog steeds geen schot in de zaak. Buren, die ook bellen, worden niet teruggebeld, wat wel beloofd is.
Omdat ik kennis van elektra heb, ben ik er verder mee gegaan. Ze zeiden bij de verhuurder, Trivire, eerst, dat de verhoging is veroorzaakt door stijging van de energiekosten. Die zijn wel wat gestegen, maar geen 50%.
Toen zeiden ze weer, dat ze wettelijk verplicht zijn, om voor licht op de galerij te zorgen. Bij aanhoudend vragen begonnen ze me (ons) door te sturen naar Eneco, dat kan niet want ZIJ ontvangen een (onduidelijke rekening) van Eneco.
Verder doet verhuurder niets aan energiebesparing, de lampen gaan aan met de straatverlichting, ook terwijl er niemand over de galerij loopt.

Op ons verzoek voor LED of sensor-lampen, die ieder koophuis heeft hangen om energie te besparen wordt niet gereageerd.
Trivire verschuilt zich verder achter Eneco, die de meter niet meer komt aflezen, maar uitgaat van geschat verbruik. Intussen berekenen ze nog wel meterhuur en tellerpulsen.

Die verhoging kan ook niet van een veranderd kWh komen, want er is hier in die tijd niets veranderd.

zondag 13 november 2011