Factuur uitgevoerd Onderhoud

2 reacties

Op 28-10-2013 had Nederland te maken met de zwaarste storm in 37 jaar. Net als bij vele miljoen anderen heeft de storm ook bij ons huis schade achtergelaten.
(Wij huren vanuit woningcorporatie Staedion in Den Haag)
Door de storm is er schade ontstaan bij 1 van onze ramen/kozijn hier is direct op de dag van de storm melding gemaakt bij Stadion.
Deze hebben dezelfde dag een noodvoorziening aangebracht.
Een paar dagen later is er iemand van Steadion geweest deze heeft de schade opgenomen en genoteerd en geconstateerd dat schade is ontstaan door storm.
Een maand later op 03-12-2013 heeft Staedion de noodvoorziening vervangen met een nieuwe kozijn en raam.

Nu krijgen we op 16-01-2014 een factuur van 718.68 euro verstuurd met als onderwerp factuur uitgevoerd onderhoud.
Hier heb ik voor gebeld met Staedion en moest een bezwaar tekenen met uitleg dat dit was ontstaan door Storm, (Dit konden zij natuurlijk al inzien in hun systeem maar alsnog een bezwaar getekend op de factuur) Nu krijg ik vandaag een reactie terug per brief met het volgende:

Staedion kan niet aansprakelijk gesteld worden voor Stormschade. Mogelijk dat u de schade bij uw eigen verzekering kan claimen.
Wij zullen dan deze factuur daarom handhaven.

Nu is mijn vraag wie kan mij helpen kunnen ze dit zomaar maken is dit wettelijk toegestaan ik bedoel er is schade ontstaan buiten het huis aan het raam/kozijn geen inboedel schade.
Ik weet er geen raad mee ik hoop egt dat iemand mij hiermee kan helpen.

zie wat Steadion zelf zegt op hun site betreffende zwaarste storm sinds 1990.

http://www.staedion.nl/over-staedion.aspx?id=967

woensdag 19 februari 2014