gebruik en aankleding balkon

2 reacties

Ik verhuur de bovenwoning van mijn kantoor aan een heel aardig stel. Het is een prettige gedachte dat er ook 's-avonds iemand aanwezig is. Omdat er geen echte fysieke scheiding is tussen kantoor en woonhuis, vraag ik ook geen commerciele huur prijs. Het kantoor is gevestigd in een statis huis uit 1920 in een rustige bosrijke villawijk. Bestemming van de villa is wonen en werken. Veel van deze villa's hebben traditioneel een klein uitboewtje met daarop een balkonhek zodat de was gedroogd on worden.

Nu gebruiken de huurders het balkon sinds 2 jaar als soort van daktuin en hebben ook recent feestverlichting opgehangen (geboord in de houten dakoverhang en zaken aan het hekwerk bevestigd met schroeven en spijkers). Hierdoor heb ik extra schilderwerk moeten laten uitvoeren en ook stukken hout moeten laten vervangen omdat ze beschadigd waren.

Ik krijg klachten van mijn buren die vinden dat de feestverlichting hinderlijk is voor hun maar ook voor de vleermuizen die savonds jagen. Zelf woon ik er niet dus kan ik niet zeggen dat ik er zelf last van heb, maar onlangs maakte een klant een negatieve opmerking over de "uitdragerij op het dak"

In het huurcontract staat niets over het gebruik van het balkon, dus ook niet dat er geen gebruik gemaakt van mag worden. Tegen het gebruik heb ik op zich geen probleem, en tegen een incidenteel gebruik heb ik ook nooit een probleem gemaakt. Wel heb ik een probleem met de feestverlichting en de manier waarop het balkon ingericht wordt en hoe de versieringen aangebracht worden.

Uiteraard heb ik eerst geprobeert om in dialoog zaken op te lossen maar de huurder werd zeer boos dat ik er over begon en wilde er niet over praten.

Mijn vraag is wat zijn mijn rechten in deze als verhuurder? Wat mag ik de huurders verbieden en wat moet ik als verhuurder dulden.

Dank!

woensdag 11 juli 2012