Gehele huis witten na overlijden moeder?
MIjn moeder is 21 juni j.l. overleden. We zijn druk bezig met het huis leegmaken.
Nu is er van de Woningstichting iemand geweest voor de oplevering. Behalve dat wij alle gaatjes in de muren moeten dichtmaken deelde de man
ons mee dat wij dus ook alle muren moeten witten. Dit ivm rookaanslag (nicotine). Als wij de muren niet witten dan zal de Woningstichting dit zelf doen, de kosten bedragen dan 2200 euro en die zullen dan op mij verhaald worden. (enige dochter, erven van)
Weet iemand of dit zomaar kan? Op alle muren zit behang, feitelijk gaan wij dus witten voor de nieuwe huurders?
Er blijft geen familie in de woning, mijn moeder woonde al jaren alleen.
Als het een huurwoning betreft dient deze in principe op dezelfde wijze opgeleverd te worden als bij levering. Als u de erfgenaam bent, erft u ook de schulden.
Correct Drusader zo is het. Indien de wanden en/of plafonds vervuild zijn dienen deze gereinigd te worden en gewit te worden.
Niets aan te doen vrees ik.
Wat u wel kunt doen is afzien van de ervenis.
Mocht u besluiten tot afzien van de erfenis, geldt dit voor de gehele erfenis en niet dit specifieke onderdeel ervan.
Ik heb een vergelijkbaar geschil met de verhuurder Vesteda. In de algemene voorwaarden staat dat de muren met stucwerk in een witte kleur moeten worden opgeleverd. Over de muren met behang daarentegen staat niets over de kleur. Juist om die muren valt de verhuurder en eist dat deze in een witte kleur worden achtergelaten. In mijn geval zijn enkele muren recentelijk van een donkere kleur voorzien in de kinderslaapkamers en de hal volledig. Ik laat het aankomen op een juridisch geschil om hier duidelijkheid over te krijgen. Is er al jurisprudentie bekend bij een van jullie hierover?
Het ligt er aan hoe lang uw moeder deze woning heeft bewoond. Na een aantal jaren zijn er allerlei afspraken komen te vervallen. B.v vroeger moest je zelfs je tuin die beeldschoon aangelegd was ook leeghalen bij verhuizing. De nieuwe vloerbedekking die net op de trappen was aangebracht moets verwijderd worden.De kledingkasten die al tig jaar verjaard waren wegens slijtage moesten vervangen worden door nieuwe. En ga zo maar door. De huurcommissie heeft toen bepaald dat na een x aantal jaren bewoond te zijn geweest het huis aan nieuwe huurders word opgeleverd zoals het er in de huidige situatie uitziet.Als de woningcooperatie er zelf iest aan wil toevoegen is dat voor hun rekening.Uiteraard wel zelf even gaatjes dichten aan de wanden. Maar verder niets bijzonders doen.Vraag anders bij andere bewoners goed na!
Lees hier over het opleveren van een huurwoning:
http://www.huurders.info/?id=251
Costero, waar is die bindende uitspraak van de huurcommissie te vinden?