Heb ik, als huurder van een woning in een zorgcentrum, er RECHT op dat mijn oude fiets in de afgesloten fietsenstalling BLIJFT?

16 reacties

Ik woon in een zorgcentrum als huurder van een ZELFSTANDIG appartement; mijn fiets staat in de algemene AFGESLOTEN stallingsruimte (alleen toegankelijk voor bewoners en personeel). Bij een opruimingsactie wilde de zorgleiding mijn 45 jaar oude fiets wegdoen, maar deze doet het nog prima en wordt 's zomers met mooi warm weer nog af en toe voor een ritje gebruikt. Bovendien heb ik zéér dierbare herinneringen aan mijn overleden ouders bij deze fiets. Op mijn uitdrukkelijk verzoek en na veel "moeilijk gedoe" van de zorgleiding "mocht" mijn fiets daar (voorlopig) blijven staan.....Vraag 1) Heb ik er RECHT op deze oude "roestbak" als huurder te BLIJVEN stallen in deze ruimte (op mijn uitdrukkelijk verzoek)? Er is géén andere fiets- stallingsmogelijkheid voor de huurders in dit zorgcentrum of in de nabije omgeving.
Inmiddels zijn er ook al wat onderdelen van mijn fiets gesloopt: uiteraard geen enkele bewijs voor een "dader", maar is de verhuurder ook AANSPRAKELIJK voor schade aan (en/of diefstal van) mijn bezit in de afgesloten ruimte?? (Vraag 2).

donderdag 14 oktober 2010