Hoe sterk staan wij in onze schoenen naast het gebruik dat wij maken van onze rechtsbijstandsverzekering

1 reactie

Goedendag,

Mijn partner en ik zouden nog ongeveer 3.000 euro van de verhuurder krijgen, als gevolg van beindiging van het huurcontract ( de borg van 1500 euro) + een uitspraak door de huurcommissie die bindind is, dit gaat om een bedrag van 1600 euro. We hebben eerst een kale huurprijs laten berekenen via het punten normeringssysteem van de huurcommissie. Helaas kon deze niet worden gevonden, dus moesten we een toetsing van de all-inprijs laten berekenen. Hier is ongeveer een half jaar wachttijd overheen gegaan voordat deze zaak in behandeling is genomen en uiteindelijk een uitspraak is gedaan door de huurcommissie. Dit houdt tevens in dat wij dus maar over ongeveer 4 maanden teveel betaalde huur terugkrijgen in plaats van over 12 maanden. In eerste instantie hoopten we nog dat er zoiets als een regeling bestaat, '' teveel betaalde maandelijkse huur met terugwerkende kracht kunnen terugvorderen''. Dit kan dus niet, vanwege dat wij zelf de verkeerde procedure hebben gestart, in de eerste plaats. Later bleek dat de verhuurder geen kale huurprijs kon aantonen. Hier zijn wij uiteindelijk de dupe van geworden. Hier hebben wij ons verder bij neergelegd, accepterende dat wij ongeveer totaal 3000 euro hebben te vorderen van de verhuurder.

Tijdens de huurperiode is als gevolg van een stroomstoring/gasstoring/lekkage de vloer aangetast. In het huurcontract is opgenomen dat reparaties niet zelf dienen te worden verricht, maar door de verhuurder. In dit geval ging het om zo'n 20cm2 laminaat, vlak onder het aanrecht in de keuken. Mijn partner heeft bijna 2 keer haar enkel verzwikt, doordat de vloer was gaan bollen. We hebben direct de verhuurder bericht, maar die was zeer nalatig in actie ondernemen. Hierdoor heeft de vader van mijn partner de vloer keurig hersteld, en was uiteindelijk een eenvoudig klusje. Er was ook niets meer te zien van de vloer. U raad het al, nu bij de beindiging van het contract, wilde de verhuurder de borg niet terugbetalen, omdat er bepaalde gebreke waren te constateren, naar zijn inzicht. Het huurcontract was beeindigd per 31 mei 2010. Nu een half jaar later, hebben wij nog steeds niets gezien van zowel de borg, als het geld van de zaak rondom de huurcommissie.

Hij heeft nu allerlei bewijslast aangevoerd, en uiteindelijk een bedrag aangevoerd van bijna 8000 euro dat wij aan hem verschuldigd zijn, doordat hij de gehele vloer ( ipv 15cm2) heeft laten repareren door een aannemersbedrijf, het plafond heeft laten maken, want deze lekte daar de winkel door, ( onder de woonruimte van mijn partner, zat namelijk zijn eigen ijswinkel). Hij heeft de trap opnieuw laten lakken en repareren, bewerende dat wij ook de trap volledig hebben beschadigd bij de verhuizing aan het einde van de huurperiode. Daarnaast heeft hij een andere rekening opgemaakt, over overmatig stroomverbruik, terwijl mijn partner in haar eentje woonde. Hij beweert dat zij 9252 kwh aan stroom heeft verbruikt in haar eentje.

Wat ons opvalt is dat hij opeens met zo'n gigantische waslijst komt, op het moment dat wij via de rechtsbijstand een aangetekende brief naar hem sturen met het bedrag dat hij ons verschuldigd is.

Mijn vraag luidt dus: In hoeverre heeft hij recht op zijn vordering en in hoeverre hebben wij recht op onze vordering en hoe sterk is onze positie in deze kwestie?

Er zijn nog wel een aantal kleine details, maar wellicht kan dit nader worden besproken, wanneer wij een reactie van u ontvangen

Hopende u hiermee voldoende en helder te hebben geinformeerd,

Zien wij u reactie graag tegemoet.

donderdag 30 december 2010