hoe verkrijg ik het geld van mijn mondelinge overeenkomst?

3 reacties

recentelijk ben ik verhuisd, van een huurwoning naar een koopwoning. Nu heb ik de laminaatvloer in mijn oude flat laten liggen, in overleg de de huurbaas, ter overname voor de nieuwe bewoner. Met de nieuwe bewoner -niet rechtstreeks, maar via een vriendin- zijn we tot overeenstemming gekomen; ik krijg 300 euro voor mijn vloer. Dat is nu enkele weken geleden, maar ik heb nog geen geld ontvangen. De vriendin reageert niet meer op mijn verzoeken tot contact. De dame die in de flat woont is vaak in het buitenland.
De afspraak is mondeling gemaakt, derden in mijn omgeving zijn er wel van op de hoogte. Ik vrees dat ik mijn geld niet ga krijgen. Wat kan ik nog doen?

Ik heb vanmiddag voor het eerst een termijn gesteld; daarnaast ben ik vanmiddag op bezoek geweest in mijn oude flat, en heb -ook weer bij een vriend, niet de bewoonster zelf- aanspraak gemaakt op mijn geld.
De bewoonster is over enkele dagen weer thuis, de vriendin waarmee ik de afspraak gemaakt heb, heb ik tot de dag dáárvoor de tijd gegeven het geld op mijn rekening te storten. Als ik na deze termijn nog niet mijn geld heb, ga ik schriftelijk communiceren.

Pak ik het goed aan?

maandag 6 september 2010