Huisgenoten werken tegen bij het vinden van nieuwe huurder (studentenhuis)

0 reacties

Dag allemaal,

Afgelopen maand ben ik gestopt met mijn opleiding en dus heb ik de huur van mijn kamer opgezegd. Mijn contract is gestart op 1 juni 2015 en met een minimale huurperiode van 1 jaar zal het dus eindigen op 1 juni 2016. In het huurcontract staat beschreven dat als ik een nieuwe huurder kan aanwijzen het contract eerder kan worden beëindigt. Nu heb ik dit mondeling met mijn huisgenoten (2 jongens) besproken. Dit zou betekenen dat ik de huur van mei niet meer hoef te betalen wat mij dus een maand zou schelen. Dit hele verhaal heb ik vervolgens met duidelijke datums naar de verhuurder (tevens de vader van 1 van de jongens) gestuurd per mail. Hier kreeg ik geen reactie op, maar volgens mijn huisgenoot weet hij er wel van af.

Ik ben de afgelopen maand druk bezig geweest met het zoeken naar een nieuwe huurder. Mijn huisgenoten willen per se eerst iemand goedkeuren voordat hij/zij er mag wonen. We kregen verschillende reacties en berichten via internet van mensen die interesse hebben. Maar mijn huisgenoten reageren nauwelijks als ik ze ernaar vraag of ze iemand willen uitnodigen om kennis te maken. Ze werken mij enorm tegen. Ik had allang een nieuwe huurder kunnen vinden, maar doordat zij niet willen meewerken zit ik nog een maand vast aan mijn huurcontract. Ik ben er zo ontzettend flauw van...

Mijn vraag is nu of ik in enige zin hun hier voor aansprakelijk kan stellen? Of heb ik pech en is dit mijn eigen verantwoordelijkheid?

Groetjes Carlijn

vrijdag 22 april 2016