Huurcontract voor betrekken van de woning opzeggen

0 reacties

Ons probleem is als volgt.

Morgen moeten wij opgeven of wij wel of niet een woning voor een jaar accepteren. Wij hebben onze koopwoning verkocht en de stukken worden vrijdag ondertekend. De financiering moet 30 september rond zijn en de overdracht is op 31 oktober.

Omdat wij een nieuwbouwwoning gaan kopen willen wij dit jaar overbruggen en hebben wij gevraagd aan de verhuurder of wij onder voorbehoud van verkoop eigen woning vanaf 1 oktober mogen huren. Wij willen het risico niet lopen straks met een hypotheek te zitten van onze onverkochte woning en de 12 maanden huur omdat alles niet door kan gaan.

Wat kan de huurder ons maken wanneer wij (2 volwassenen en een dochter van 1,5) de woning na ondertekening van de stukken alsnog niet afnemen op 1 oktober?

De verhuurder wil niet meewerken aan deze voorwaarden omdat er nog 3 andere geïnteresseerden zijn. Wanneer wij deze woning niet accepteren lopen wij de kans niet op tijd een woning te vinden, wanneer wij het wel doen de kans dat we er financieel aan onderdoor gaan omdat de verkoop niet door gaat van onze huidige woning.

Wat moeten we nou doen, en wat als wij contractbreuk plegen alvorens de sleutels van de betreffende woning in ontvangst te nemen

Ik hoop zo snel mogelijk een antwoord te krijgen op mijn vraag.

Groet,
Danielle

dinsdag 26 augustus 2014