Huurcontract getekend maar gaat niet door

0 reacties

Beste allemaal,

Ik zit met een probleem en hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Ik heb samen met 3 anderen een huurhuis gehuurd (huis A) via een makelaar bij een huiseigenaar. De contracten waren allemaal getekend, door zowel de makelaar als de huiseigenaar als de huurders, er is een maand borg overgemaakt, en we waren klaar om in het huis te trekken. We hebben echter 1,5 week later te horen gekregen dat er van de Vereniging van Eigenaren niet verhuurd mag worden, dus dat de verhuur niet doorgaat.

Er is ons een alternatief huis aangeboden door dezelfde huiseigenaar, wat normaal boven ons budget ligt, maar nu wordt verlaagd zodat wij er in kunnen. Na veel denkwerk hadden we besloten met dit huis akkoord te gaan, ook al voldeed het niet aan onze eisen waar huis A wel aan voldeed. Dit huis zou voor onbepaalde tijd beschikbaar zijn.

Nu hebben wij te horen gekregen dat huis B een tijdelijke optie is, en "dit al een aantal keren duidelijk is vermeld". Dit is echter bij geen van de verhuurders bekend. Ook staat dit nergens zwart op wit aangegeven.

De huiseigenaar heeft ons mondeling vertelt dat het zijn eigen schuld is dat wij nu niet in huis A kunnen, omdat er in het koopcontract weldegelijk stond dat er eerst overleg moest plaatsvinden met de Vereniging van Eigenaren alvorens het verhuurd mag worden. Dit heeft hij niet gedaan, waardoor wij nu een tijdelijk, ander huis aangeboden krijgen i.p.v. het huis waar wij onze handtekening al onder hebben gezet.

Wat moeten we nu?! Kunnen we een schadevergoeding eisen? Fijn als jullie met goede tips komen.

Annebel.

dinsdag 10 maart 2015