Huurcontract ontbinden

1 reactie

Hallo,

Ik heb een vraag over het ontbinden van ons huurcontract. Mijn vriend en ik heb een jaarcontract getekend voor een woning waar alles tegen zit en ik mij totaal niet thuis voel. De winter is voor mij een hel geweest en heb last van depressies sinds ik daar woon.

Zaken die hebben tegengezeten vanaf het moment van huren:
- Op het moment van sleuteloverdracht heb ik 3 uur lang met de baas van het vastgoed bedrijf moeten wachten op de sleutel, omdat zij dit niet goed geregeld hadden. Daarnaast heb ik zelf nog een sleutel bij moeten maken, wel heb ik dit geld hiervoor terug gekregen.
- Ons adres klopt niet en hebben zij 1 dag voor de sleutel uitgifte veranderd. Voordat wij onze verhuizing bij de gemeente door konden geven waren we ook alweer 3 weken verder. Wij zijn hier zelf telkens achteraan gegaan en heeft ons veel tijd en energie gekost.
- We hebben een maand geen vuilnispas gehad omdat zij dit niet geregeld hadden, weer zelf moeten bellen zodat zij dit konden aanvragen.
- Geen tv/internet tot van 1 sept tot 11 dec omdat wij telkens door jullie van het kastje naar de muur werden gestuurd en het vastgoed bedrijf ons telkens de verkeerde informatie gaf.
- Lichtschakelaars verkeerd aangesloten, lampen die telkens springen en kapot gaan.
- Een week zonder wc gezeten door het niet verstekken van de goede informatie over het toilet. Er werd totaal niet met ons gecommuniceerd wanneer er iemand langs zou komen en wij hierdoor tijdens bezoek van jullie werknemers telkens niet thuis waren.
- Lekkage uit het plafon in de badkamer waar wij 2 maanden daarvoor al hadden aangegeven dat er iets leek te lekken aangezien het plafon verkleurde. Hiervoor zou iemand langskomen, wat nooit gebeurd is en er daarom een heftige lekkage is ontstaan. Daar is toen s avonds iemand voor langsgekomen. Daarnaast zou er een nieuwe afspraak met onze bovenbuurvrouw gemaakt worden, omdat de lekkage bij haar balkon wegkwam, dit zou dichtgelast worden. Ook hiervoor is niemand meer geweest. Dan is het wachten op een volgende lekkage
- Lekkage vanuit het plafon vanaf de slaapkamer tot aan de woonkamer (4 meter). Tot 2 keer toe 24/7 storingsdienst gebeld, geen gehoor, voicemail ingesproken, niet terug gebeld. Pas de volgende dag om half 10 werd ik terug gebeld. Om 11uur kwam er iemand langs. Ons hele huis had blank kunnen staan.

Zijn dit redenen om zonder consequenties een huurcontract te kunnen ontbinden?
Ik wil weg uit dat huis. De relatie met mijn vriend loopt door mijn depressie ook op de klippen.

Groeten Sandra

woensdag 16 maart 2016