Huurtoeslag en parkeerplek

1 reactie

Hallo iedereen

Ikheb een vraag over de huurtoeslag ik hoop dat iemand me hier verder kan helpen.
Momenteel huur ik een appartement inclusief parkeerplaats. De kale huurrpijs zoals in de huurovereenkomst en de huurspecificaties staat is 480 euro op het huidige moment.
Maar dit is dus inclusief parkeerplaats, maar dit staat niet specifiek op de huurspecificatie, er staat geen bedrag vermeld dat ik apart betaal voor de parkeerplaats en daar staat ook verder niets over in het huurcontract. De parkeerplaats is dus aan de woning gekoppeld. In het huurcontract staat dat ik de parkeerplaats niet mag onderverhuren. Hoe zit dat nu met de huurtoeslag?
Volgens de verhuurder kan ik over die parkeerplaats geen huurtoeslag krijgen. Volgens de verhuurder is mijn subsidiale huur waarover ik huurtoeslag kan krijgen maar 408 euro (= de rekenhuur waarop de huurtoeslag is gebaseerd). Dit zijn dus die 480 euro min de kosten van de parkeerplaats van ongeveer 70 euro dan.
Maar dan zit ik te denken, iemand die een huis huurt waar een garage bij staat, niet als hij een garage elders huurt, krijg toch ook gewoon huurtoeslag over alles. Daar wordt toch ook de kosten voor de garage niet van de kale huurprijs vanaf getrokken?
Nu ben ik vandaag bij Sociale Raadslieden geweest en zij heeft gebeld met de Belastingtelefoon. De betreffende persoon aan de telefoon zei dat de regels per januari 2010 zijn veranderd en dat als dus bijvoorbeeld de kale huurprijs 470 euro is incl parkeerplaats die 70 euro kost, dat ik dus gewoon 470 euro mag opgeven.
Ik ben nu echt in de war en ik heb al liggen zoeken op internet of ik iets kan vinden hierover, maar ik kan echt niets vinden. Ook op de site van de Belastingdienst kan ik niets vinden.
Ik weet ook niet meer hoe het zit. Kan iemand me uitleggen hoe dit nu zit?

zaterdag 16 april 2011