Huurverhoging door verkoop

0 reacties

Beste,

Ik zit met een zeer ingewikkelde kwestie waar ik gaan antwoord op weet te vinden. Het gaat om het volgende:

Ik huur per 1 mei 2013 een appartement op de 1e verdieping van een woning in Nijmegen. Ik ken mijn huurbaas persoonlijk en toen ik het ging huren hebben we de mondelingen afspraak gemaakt dat als ze het zou verkopen, ik er uit zou gaan met een termijn van 6 maanden. (ze verkoopt, na verkoop zou ik binnen 6 maanden eruit gaan.) Nu heeft mijn huurbaas moeite gedaan mij mee te verkopen met het pand. De koper krijgt het niet rond met de bank en nu wil mijn huurbaas dat ik meer huur ga betalen zodat de koper meer financiele mogelijkheden krijgt bij de bank. Hier sta ik voor open onder een aantal voorwaarden:

- Ik heb aangeboden een bedrag van 660,- p/m te gaan betalen onder de voorwaarden dat onder artikel 5.1. van het huurcontract wordt opgenomen dat de huur pas weer verhoogd mag worden vanaf 1 juli 2017. Ik wil het contract tekenen alsof ik het getekend heb vanaf 1 juli 2013.

de volgende 2 vragen heb ik:

1. mag de nieuwe verhuurder de huur verhogen met de wettelijke aantal procenten (inflatie + 1,5%) ONDANKS ik dit heb vast laten leggen onder artikel 5.1.?

2. stel ik teken gewoon vanaf 1 juni 2014. betekend dit dat de nieuwe verhuurder de huur mag verhogen zoveel die wil omdat ik nog in de eerste 12 maanden van het contract zit? (dit lees ik overal, dat de verhuurder in de eerste 12 maanden van het huurcontract de huur mag verhogen). OF ik kan aantonen dat ik vanaf 1 mei betaal, dus tekenen van 1 juni 2014 betekend een "verhoging" dus dan mag de nieuwe verhuurder vanaf 1 juni 2015 verhogen (zonder 5.1. of met 5.1.)

Ik hoop dat ik het duidelijk uitleg, anders probeer ik het nog een keer. Alvast bedankt voor jullie antwoorden!!

woensdag 23 april 2014