Huurwoning blijkt gedeeld

2 reacties

Beste forumleden,

Wij zijn afgelopen weekend verhuist en zijn heel blij met ons nieuwe huisje, maar hebben (nu al) onenigheid met de verhuurster. Ik vroeg me af of iemand hier misschien ervaring mee heeft en hij/zij misschien met ons mee zou willen denken over onze mogelijkheden?

Een korte samenvatting: We hebben getekend voor bovenwoning 18bis ervan uitgaande dat dit een zelfstandige woning zou zijn (eigen voordeur, geen gedeelde faciliteiten), maar bij gemeentelijke inschrijving gaf de gemeente aan dat de woning officieel niet bestaat/gesplitst is van nummer 18. De verhuurster geeft aan dat ze dit niet wist, hoewel in haar koopakte wel staat dat het 1 woning is. De verhuurster zegt nu dat we ons 'gewoon' op 18 (bij onderburen) kunnen inschrijven en energie-, internetkosten zullen moeten delen. Daarnaast vraag ik me af of wij zelf niet illegaal bezig zijn als we ons bij de buren inschrijven. We willen eigenlijk dat zij een splitsingsakte aanvraagt, maar het lijkt erop dat zij dit ontwijkt. Staan wij in ons recht om dit wel te eisen? Mondeling is tijdens het tekeken toegezegd dat wij ons gewoon konden inschrijven.

We hebben een beetje het gevoel dat we belazerd zijn en zijn al 2 dagen met allerlei instanties aan het bellen en regelgeving aan het lezen maar komen er niet uit. We zouden het heel fijn vinden als iemand ons een eerste stap in de goede richting zou kunnen helpen.

Bedankt!
Bert & Anneke

woensdag 26 maart 2014